10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScoala cu pumni si picioare

Scoala cu pumni si picioare

Doi elevi ai Liceului „Stefan Odobleja“ din Craiova au fost transportati ieri in stare grava la Spitalul de Urgenta Craiova, dupa ce au fost batuti in incinta scolii de un elev al Grupului Scolar „Electroputere“ din pricina unei fete.


Incidentul in urma caruia doi elevi ai Liceului „Stefan Odobleja“ din Craiova au ajuns la spital cu multiple traumatisme s-a petrecut ieri, in jurul orei 11.00, in incinta unitatii de invatamânt. Politistii craioveni au stabilit dupa primele verificari, care au inclus si sistemul video al scolii, ca Gratian L. si Mircea I., elevi in casa a XI-a, au fost batuti de Claudiu M., elev in clasa a IX-a la Grupul Scolar „Electroputere“, liceu situat in aceeasi incinta. Conform conducerii Liceului „Odobleja“, incidentul de ieri este unul minor, care se putea transforma, insa, intr-o tragedie. „Copiii se aflau in pauza in acel moment, pe terenul de sport. Am inteles ca au fost batuti de alti elevi, in urma unor neintelegeri. Desi pare o certa ca oricare intre elevi, acest incident se putea transforma intr-o tragedie, având in vedere ca una dintre victime a ramas inconstienta in urma loviturilor primite“, a declarat Gabriel Dochit, directorul Liceului „Odobleja“.


Batuti pentru o fata


Conducerea Liceului „Stefan Odobleja“ a anuntat incidentul prin serviciul de urgenta 112. Imediat s-a deplasat la fata locului o ambulanta SMURD, care i-a transportat pe raniti la Spitalul de Urgenta Craiova pentru acordarea primelor ingrijiri medicale.


Medicii au stabilit ca Gratian a suferit un traumatism cranio-cerebral inchis, unul facial cu fractura de oase nazale, dar si o pierdere temporara de cunostinta, acesta lovindu-se in cadere cu capul de o bara. „Tânarul care a ajuns la noi dupa o agresiune fizica era destul de confuz, suferind pe lânga traumatisme si o pierdere temporara de cunostinta cu amnezie retrograda“, a declarat doctor Cristina Geormaneanu, medic in cadrul SMURD Craiova. Mircea a fost transportat si el la Urgenta, fiind supus unor investigatii medicale.


Gratian a povestit ca nu il cunostea pe agresor, care l-a acuzat ca s-a luat de o fata de la „Electroputere“. „Nu ii cunosc pe acei elevi si nici pe cel care m-a lovit. Au zis ca am fost intr-o clasa si ne-am luat de niste fete, dar nu am facut asa ceva. Dupa aceea m-a lovit si nu mai stiu ce s-a intâmplat“, a spus Gratian.


Agresorul, elev-problema


Conducerea Liceului „Electroputere“ spune ca agresorul este un elev-problema, care poate scapa insa destul de usor dupa incidentul de ieri, pentru ca nu se pot lua masuri disciplinare serioase. „Cel identificat dupa inregistrarile sistemului de supraveghere este elevul nostru, in clasa a IX-a. Este un elev-problema, având deja o mustrare scrisa si nota 4 la purtare pe primul semestru. E grav ce s-a intâmplat, ceilalti elevi fiind raniti destul de grav dupa cum am inteles“, a declarat Mirela Ion, directoarea Grupului Scolar „Electroputere“.


Pentru ca invatamântul este obligatoriu pâna in clasa a X-a inclusiv, batausul de la Electroputere nu poate fi exmatriculat, aceasta fiind cea mai aspra pedeapsa ce se poate aplica unui elev de catre o unitate de invatamânt. Nici media scazuta la purtare nu este o solutie pentru conducerea liceului, elevul având deja 4 la purtare. Directorul spune ca singura sanctiune disciplinara ce poate fi aplicata in cazul elevului-problema este mutarea disciplinara la alt liceu, insa pentru aceasta trebuie sa fie de acord si scoala respectiva.


Alte sanctiuni


Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda. Daca victima necesita intre 20 si 60 de zile de ingrijiri, se considera vatamare corporala, fapta pedepsita cu inchisoare de la sase luni la cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII