27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMititelu s-a trezit cu fiscul in pat

Mititelu s-a trezit cu fiscul in pat

Finantatorul Universitatii Craiova este urmarit de fisc si de Primaria Craiova, care doresc sa-si recupereze de la acesta datoriile restante catre bugetul statului si cel local. Cei mai inversunati recuperatori de restante catre stat sunt inspectorii de la finantele doljene, care vor sa-l lase pe Mititelu fara casa.


Fiscul doljean a pus recent sechestre asiguratorii pe bunurile MAXITEC SRL, societatea controlata de omul de afaceri Adrian Mititelu, pentru a fi sigur ca recupereaza macar o parte din debitele uriase pe care firma le are catre bugetul de stat. Potrivit site-ului Ministerului Finantelor Publice (MFP), societatea a acumulat datorii in valoare de 255 de miliarde de lei vechi, in urma fuziunii prin absorbtie cu un grup de firme din aceeasi sfera de influenta. Dupa constatarea datoriilor, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj a instituit sechestrul asiguratoriu pe putinele bunuri gasite in patrimoniul firmei. Acestea ar consta intr-un teren de 15.000 de metri patrati din cartierul Cernele si câteva corpuri de cladire si nu au fost deocamdata evaluate. Deoarece cu bunurile aflate in patrimoniul societatii nu se pot acoperi datoriile la stat, fiscul doljean a initiat in paralel demersurile pentru atragerea in instanta a raspunderii materiale a administratorilor si asociatilor MAXITEC SRL, in solidar cu firma. In consecinta, au inceput investigatiile pentru identificarea bunurilor care figureaza pe numele acestora. Dupa cercetarile de pâna acum, rezulta ca unii asociati au in proprietate bunuri executabile. Pe numele lui Iulian Siclitaru s-au gasit un imobil situat pe strada Ecaterina Teodoroiu, un teren in Cernele si un teren pe strada A.I. Cuza. Alt asociat, Marian Trandafir, ar detine si el un teren intravilan de 400 mp pe strada Toporasi, un imobil cu teren de 2.900 mp pe strada Nanterre si un apartament pe strada A.I. Cuza. Negru Nuti ar avea un apartament pe bulevardul Decebal, iar Ani Balan – un imobil si spatiu comercial in cartierul Craiovita Noua si o Dacia papuc. Interesant este ca pe numele omului care controleaza MAXITEC, Adrian Mititelu, nu figureaza deocamdata nici un bun. Fiscul a solicitat primariei informatii despre proprietarul imobilului de pe strada Fratii Buzesti, nr. 33, unde se stie ca locuieste finantatorul Universitatii Craiova, insa si de aici informatiile sunt contradictorii. Mititelu nu figureaza in scriptele primariei ca proprietar pe casa in care locuieste. Mai mult, impozitul pe casa si teren nu ar mai fi platit din anul 2004, asa ca inclusiv administratia locala vrea sa dea de urma proprietarului pentru a-l executa. Ultimul platitor ar fi fost Oprea Gigi Cristian, pe care il regasim si printre asociatii MAXITEC SRL.


Gaj pentru imprumuturi la Staicu


Povestea casei in care locuieste finantatorul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, este una incâlcita. Imobilul de pe strada Fratii Buzesti, nr. 33 a fost cumparat in anul 2000 de SC ROM ECONOMIC BOOM SA, una dintre firmele controlate de Mititelu. In acelasi an, casa a fost pusa gaj la Cooperativa de Credit BANCA POPULARA RICH BANK, controlata de omul de afaceri Dinel Staicu, pentru un imprumut de un miliard de lei. Atât firma lui Mititelu, cât si banca lui Staicu au fost implicate in scandaluri financiare. Ipoteca a fost apoi plimbata prin Asociatia FPP Oltenia, controlata de Dinel, asociatie care a devenit astfel proprietara drepturilor de creanta asupra casei detinute de firma lui Mititelu. Patronul „Stiintei“, la acea vreme vânator de terenuri de milioane de euro, a vândut casa si terenul in 2002 prin intermediul ROM EURO, societate desprinsa din ROM ECONOMIC BOOM, catre SC AAGIROM SA – societate implicata, de asemenea, in scandaluri financiare. Doi ani mai târziu, pe 13 decembrie 2004, aceasta a vândut imobilul catre unul din angajatii lui Mititelu, Oprea Gigi Cristian, care a fost proprietar doar patru zile. Si asta pentru ca pe 17 decembrie casa si terenul au ajuns in proprietatea lui Adrian Mititelu, unde au si ramas pâna acum dupa cum sustine acesta. Prezenta actualului finantator al Universitatii in casa de pe Fratii Buzesti, nr. 33 a stat mereu sub semnul intrebarii. Gurile rele au spus mereu ca, de fapt, casa i-ar fi apartinut lui Dinel Staicu, iar Mititelu ar fi avut doar statut de tolerat in ea. Nu stim care a fost intelegerea dintre cei doi, dar un lucru este sigur: Staicu ar fi putut sa-l arunce in strada pe Mititelu la orice ora, deoarece pâna in decembrie 2006 firmele acestuia au detinut dreptul de creanta asupra respectivului imobil. Asociatia FPP Oltenia a cesionat creanta catre SC FPP Oltenia SA, societate controlata tot de Dinel Staicu. Aceasta din urma, la rândul ei, i-a cesionat-o pe 14 decembrie unei firme detinute de Mititelu, „Societatea pentru Renasterea Fotbalului Craiovean“ SRL. In felul acesta, Dinel i-a facut cadou de Craciun finantatorului Stiintei linistea de a locui in propria casa. In prezent, potrivit documentelor si spuselor lui Adrian Mititelu, acesta este proprietarul casei si terenului din strada Fratii Buzesti, nr. 33, dar si detinatorul creantei asupra propriei case. Cel putin pâna când fiscul va decide altfel.


Mititelu zice ca e plin de bani


Adrian Mititelu spune ca sumele imputate de fisc nu sunt reale si ca a contestat datoriile contabilizate in procesele-verbale de control. „Acele datorii nu sunt reale. Am contestat procesele-verbale de control la ANAF, de unde astept inca un raspuns. Daca nu voi avea câstig de cauza, voi merge la Curtea de Apel“, a declarat Mititelu pentru GdS. Finantatorul Universitatii Craiova sustine ca este „prea puternic“ ca sa ia in seama masurile fiscului. „Daca vreau platesc banii, ca nu inseamna mult pentru mine, am 500 de miliarde in cont. Dar nu vreau sa platesc, pentru ca datoriile nu sunt reale“, a incheiat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII