21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Teroare in sat

Satenii din localitatea doljeana Breasta sunt hotarâti sa-si faca singuri dreptate, dupa ce o familie de romi din comuna aproape a distrus o casa. Acesta este doar ultimul eveniment dintr-un sir lung de infractiuni comise in Breasta de familia Turcan, timp in care, spun satenii, politia nu a facut nimic.


Gazeta de Sud a relatat, la inceputul lunii ianuarie a anului trecut, problemele cu care se confrunta satenii din Breasta, unii dintre ei fiind terorizati de o familie de romi din localitate. Un batrân si fiul sau au ajuns atunci la spital, primul având mandibula rupta de unul dintre membrii familiei Turcan. Desi pe numele lui Laurentiu T., Alin C., Florica Turcan si Cristina Fugaru s-au intocmit dosare penale pentru violare de domiciliu in forma agravata si pentru sustragere de sub sechestru, iar pe numele lui Alin C., dosar pentru vatamare corporala grava, acestia au fost cercetati in libertate si au continuat sa provoace neplaceri satenilor. Ultimul incident s-a petrecut duminica, atunci când mai multi romi au spart geamurile casei lui Gheorghe Dinu si i-au rupt gardul gospodariei.


„Au venit cu sabiile peste noi“


Gheorghe Dinu povesteste ca totul a pornit de la o cearta pentru 15 lei, bani pe care baiatul sau ii datora lui Alin C., fiul lui Paul Turcan. „Au venit duminica peste noi acasa, cu sabii si târnacoape, pentru ca baiatul meu l-a lovit pe Alin, incercând sa se apere. S-au speriat de câine, ca altfel intrau peste noi. Dupa aceea s-au pus cu pietre si caramizi pe casa. Fac apel la sefii din politie sa ia masuri cât mai urgent, ca nu mai putem trai in aceste conditii“, a declarat Gheorghe Dinu. Acesta a sunat la 112, dupa care politistii din comuna s-au deplasat la fata locului. Oamenii legii spun ca, atunci când au ajuns la locuinta lui Dinu, conflictul se stinsese, iar din cercetari s-a stabilit ca declaratiile victimei sunt reale.


Politistii din comuna au explicat ca au facut cercetari si au intocmit dosare pentru infractiunile comise de familia de romi. „Noi ne facem treaba si trimitem dosarele la Parchet. Daca in instanta se decide sa fie cercetati sau judecati in stare de libertate, nu mai tine de noi“, a declarat seful de post din Breasta.


Antecedente


Familia Turcan nu este la primul scandal provocat in comuna. Multi sateni au simtit pe pielea lor furia romilor, insa nu toate plângerile au ajuns la postul de politie, pentru ca le era frica. Acum sunt hotarâti sa-si faca singuri dreptate.


„Eu am fost luat de urechi, injurat si amenintat de Paul Turcan in fata a zeci de oameni si a politistilor din comuna, care nu au facut nimic. De mai multi ani ne terorizeaza si nu mai rezistam. Au o multime de dosare pentru zeci de fapte si sunt inca in libertate“, a explicat Gheorghe Ciobanu, din localitate.


Printre victimele familiei Turcan se numara si Neli Caramizaru, amenintata si injurata in propria curte, si Maria Speriatu, lovita in cap cu un par, tot in propria gospodarie.


Paul Turcan a declarat ca a reactionat normal pentru ca baiatul sau fusese batut de fiul lui Dinu si ca a depus plângere la politie. „Eu sunt cel vatamat aici. Mi-au batut copilul, de l-au lasat lat in strada. Am depus plângere la politie cu ce s-a intâmplat ca sa se faca dreptate“, a spus Turcan. Nu este prima data când Turcan o ia inaintea celor care se plâng ca au fost agresati. In urma cu doi ani, Marian Veleanu a fost batut de baietii lui Turcan, pentru ca incerca sa ajute o fata. Conform spuselor lui Traian Veleanu, tatal victimei, Paul Turcan s-a dus primul la politie si a depus plângere ca Marian ii tâlharise baiatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU