22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea din Craiova investeste in imobile

Universitatea din Craiova investeste in imobile

Universitatea din Craiova este in plin proces de investitii, vechile cladiri se modernizeaza, se construiesc imobile noi pentru miile de studenti si se doteaza laboratoarele.


Lucrarile au inceput cu partea de sud-vest a cladirii Universitatii, dinspre Teatrul National, care a fost modernizata si restaurata, investitia ridicându-se la 39 de miliarde de lei, au urmat caminele 6 si 7 din Complexul Mecanica, pentru reconstructia carora s-au alocat 90 de miliarde. Cantina din Complexul Electrotehnica a fost transformata intr-o biblioteca moderna, iar in aceea din Complexul Sport se afla acum doua amfiteatre si un depozit pentru biblioteca. Pentru 2007, Universitatea din Craiova a primit de la Ministerul Educatiei si Cercetarii o prima transa de bani de 342 de miliarde, dintre care 67 de miliarde vor fi folosite pentru dotarea laboratoarelor si pentru infiintarea altora. „Acesti bani vor fi investiti tot pentru renovarea a inca doua camine, 3 din Complexul Mecanica si caminul 12 din Complexul Sport, si construirea unui nou camin in Complexul Mecanica cu cantina in regim fast-food. Avem in plan sa construim un imobil pentru expozitia florilor si o cabina pentru portar in Gradina Botanica, pentru ca vrem sa introducem aici si o taxa modica de intrare“, a explicat Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii din Craiova.


Universitatea va aloca zece miliarde pentru reabilitarea unei case de oaspeti din Statiunea Banu Maracine, achizitionata anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS