12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudentii craioveni pun robotii francezi in functiune

Studentii craioveni pun robotii francezi in functiune

Timp de doua saptamâni, 14 studenti români de la Facultatea de Electrotehnica si Facultatea de Electromecanica din Craiova si 14 studenti francezi vor lucra la crearea unui limbaj de programare pentru roboti din cadrul proiectului „Coupe Robotique“.


Proiectul este deja la a treia editie si este realizat de cele doua facultati si de Organizatia Studentilor Politehnisti Profil Electric (OSPPE) in colaborare cu Casa de Cultura a Studentilor si Centrul de Consiliere si Orientare Profesionala al Universitatii din Craiova. Proiectul se va desfasura pe ateliere de lucru si va cuprinde doua etape.


Prima etapa se va desfasura in România, unde cele 14 echipe care au in componenta un student român si unul francez vor realiza implementarea proiectului. „Studentii francezi vor veni cu partea de hard a robotilor, iar pe parcursul a sapte zile se va realiza partea de soft intr-un limbaj de programare. Concursul propriu-zis va avea loc in Franta, in cadrul etapei a doua, când robotii va trebui sa parcurga un traseu insemnat cu o anumita culoare pentru ca senzorii robotilor sa poata detecta obstacolele pe care le intâlnesc. Tot in Franta vor fi premiate primele trei echipe care au reusit sa realizeze roboti care au terminat traseul si au detectat toate obstacolele“, a explicat Catalin Panescu, presedintele OSPPE Craiova.


Pe parcursul celor doua saptamâni petrecute in Craiova, studentii francezi nu vor avea parte doar de munca, ci vor face turul Cetatii Baniei, vor vizita fabricile craiovene, Parcul „Nicolae Romanescu“ si vor merge in excursii la Portile de Fier si Herculane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS