16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe aleg doljenii pentru Parlamentul European

Se aleg doljenii pentru Parlamentul European

Majoritatea partidelor politice parlamentare din judet si-au ales oamenii care sa fie trimisi la judecata sefilor de la Bucuresti pentru alegerea candidatilor la alegerile pentru Parlamentul European.


Organizatiile judetene ale partidelor parlamentare au definitivat deja propunerile pe care mai- marii de la Bucuresti le vor avea in vedere la intocmirea listelor pentru alegerile din luna mai. Daca democratii doljeni au anuntat in urma cu câteva luni ca europarlamentarul Marian Jean Marinescu va fi propus pe listele de candidati pentru Parlamentul European, luni si conservatorii au iesit la rampa cu doua propuneri pentru alegerile din luna mai. Constantin Dascalu, presedintele PC Dolj, a declarat ca filiala judeteana a propus conducerii partidului doua nume pentru a fi incluse pe lista electorala. „Organizatia judeteana a venit cu doua propuneri, senatorul Irinel Popescu si Constantin Dascalu. Lista finala cu cei 45 de candidati si ordinea lor trebuie insa definitivata de conducerea partidului la o data ulterioara“, a spus Dascalu. Presedintele PC Dolj a precizat ca propunerea sa pe lista a fost mai mult una de „sustinere“.


Consilierul Stroe, propus de PNL Dolj


Liberalii doljeni au venit si ei cu o propunere de ultima ora. Desi au anuntat in urma cu câteva luni ca persoana care va fi propusa pentru a reprezenta liberalii doljeni pe liste este consilierul local si director tehnic al DOLJCHIM Dumitru Ungureanu, al doilea nume a iesit in aceasta luna din palaria liberala. Conform liderului PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea, un alt consilier local, Ionut Stroe, directorul Directiei Judetene de Tineret, si-a depus dosarul de candidatura pentru a fi promovat pe lista electorala a PNL. „Ionut Stroe si-a depus dosarul in ziua congresului PNL, pe 13 ianuarie, si noi credem ca exista o probabilitate foarte mare ca Stroe si Ungureanu sa ajunga pe lista de candidati“, a precizat ieri senatorul Oprea. Peremistii doljeni au facut si ei trei propuneri pentru lista finala de candidati pentru Parlamentul European, urmând ca acestia sa fie selectionati de conducerea partidului. Cei trei propusi de PRM Dolj sunt Constantin Baduca, vicepresedinte al filialei judetene a partidului, Raluca Voinea, sefa femeilor peremiste de la municipiu, si Radu Preda, presedintele organizatiei de tineret a partidului. Si colegii de opozitie ai peremistilor s-au grabit sa faca nominalizari pentru lista de candidati a PSD. Propunerile biroului politic al organizatiei judetene a PSD sunt fostul senator Virgil Popescu si actualul consilier local Bianca Predescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS