15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrivatizarile umfla actiunile la bursa

Privatizarile umfla actiunile la bursa

Saptamâna trecuta, societatile de investitii financiare au inregistrat evolutii contradictorii. SIF Oltenia a deschis saptamâna in scadere, atingând un minim de 3,27 lei pe actiune, pentru ca apoi sa inchida saptamâna in crestere, la 3,42 lei pe actiune. Investitorii asteapta inca o decizie cu privire la transformarea dividendelor cuvenite pentru 2006 in actiuni gratuite.


La SIF Oltenia, daca intreg profitul pe anul trecut ar fi alocat pentru majorarea capitalului social prin atribuirea de actiuni gratuite, atunci detinatorul a 1.000 de actiuni ar primi cu titlu gratuit 1.500 de noi actiuni. Saptamâna trecuta au aparut si noutati cu privire la privatizarea a doua societati craiovene.


Marti, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat scoaterea la vânzare a pachetului majoritar de 62,8% din actiunile ELECTROPUTERE Craiova, ofertele fiind asteptate pâna spre finalul lunii martie. Pretul oferit pe actiuni va avea o pondere de doar 20% in cadrul ofertelor potentialilor investitori.


Aceasta stire a animat si evolutia preturilor la actiunile ELECTROPUTERE, care au ajuns vineri la 0,28 lei pe actiune, in crestere cu 6% fata de saptamâna anterioara. Si preturile titlurilor AUTOMOBILE CRAIOVA SA (ACSA) au crescut saptamâna trecuta de la sase la opt lei pe actiune, cu peste 30%. Aceasta, in conditiile in care AVAS a anuntat privatizarea ACSA, lansarea urmând sa aiba loc la jumatatea lunii martie.


O evolutie spectaculoasa au avut-o titlurile Foraj Sonde Craiova, pretul actiunilor urcând cu 60%, pe o lichiditate in crestere. Pretul de inchidere de vineri a fost de 0,9 lei pe actiune, dupa ce saptamâna a fost deschisa cu 0,55 lei pe actiune. Si Celule Electrice Bailesti a avut o crestere importanta, pe o lichiditate scazuta pretul titlurilor apreciindu-se cu 40% in ultima saptamâna, ajungând la 2,2 lei pe actiune.


Aprecierea titlurilor AVIOANE Craiova a continuat si saptamâna trecuta. Vineri, pretul acestora a fost de 4,15 lei pe actiune, cu 30% mai mult decât saptamâna trecuta. Din pacate, lichiditatea continua sa fie modesta.


Rubrica realizata in colaborare cu INTERCAPITAL INVEST SA Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS