8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZona metropolitana, pe linia de asteptare

Zona metropolitana, pe linia de asteptare

Proiectul privind strategia de dezvoltare regionala a zonei metropolitane din jurul Craiovei bate pasul pe loc. De la intâlnirea organizata in decembrie de ADR Oltenia nu s-a mai intâmplat nimic.


La sfârsitul anului trecut, Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) 4 Sud – Vest Oltenia a organizat o intâlnire la care a invitat reprezentanti ai Primariei Craiova si a zece localitati limitrofe pentru a prezenta si dezbate un document care isi propunea sa contribuie la definitivarea strategiei de dezvoltare a Craiovei si a zonei periurbane din perspectiva oportunitatilor de finantare care sa sustina aceasta strategie.


La vremea respectiva, ADR Oltenia propusese 27 de proiecte de investitii sau teme posibile, in valoare totala de 321 de milioane de euro, pentru a fi promovate si dezvoltate de Primaria Craiova si de cele ale localitatilor limitrofe, cu scopul de a obtine finantari din fondurile structurale la care România are acces anul acesta.


Aceasta lista de proiecte de investitii trebuia completata in functie de directiile de dezvoltare adoptate de municipalitate si de localitatile partenere.


Cristiana Ghitalau, sef Serviciu integrare europeana din cadrul Primariei Craiova, spune ca deocamdata proiectul privind zona metropolitana se afla tot in stadiul de discutii, ca s-a obtinut acceptul primarilor din localitatile limitrofe si ca urmeaza sa se faca demersurile legale pentru concretizarea propunerilor facute.


De asemenea, nu a exclus participarea unei firme de consultanta la proiectul privind strategia de dezvoltare regionala, pentru a carei alegere ar trebui demarate procedurile.


Conform Marilenei Bogheanu, directoarea ADR 4 SV Oltenia, proiectul de lege care ar furniza cadrul legal pentru strategia de dezvoltare regionala a zonei metropolitane inca se asteapta, fiind dezbatut in Parlament.


„La intâlnirea din decembrie de anul trecut au participat sase dintre cei zece primari invitati ai localitatilor limitrofe.


Noi le-am dat o serie de informatii despre investitiile propuse, urmând ca dânsii sa isi faca proiectele proprii in functie de prioritatile pe care le au.


Urmeaza ca in martie sa mai organizam o intâlnire si sa vedem stadiul in care se afla si eventualele propuneri“, a mai declarat Marilena Bogheanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS