17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStaicu sare la gâtul CNVM

Staicu sare la gâtul CNVM

Dinel Staicu a contestat recent ordonanta CNVM care recomanda SIF Oltenia sa ia o decizie in privinta debarcarii sale din functia de presedinte. El este hotarât sa apeleze si la instanta pentru anularea acelui act. In maximum 30 de zile, CNVM va emite un raspuns.


Presedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu, a declarat razboi Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Staicu a declarat recent ca a contestat ordonanta prin care CNVM a recomandat SIF Oltenia sa convoace Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), pentru a hotari daca este oportuna mentinerea sa in functie, in conditiile in care este trimis in judecata in dosarul BIR.


„Pe mine nu m-a pus AGA presedinte, ci Consiliul de Administratie. Am contestat ordonanta CNVM pe cale administrativa, la ei. Daca nu voi avea câstig de cauza, ma voi adresa Curtii de Apel Bucuresti“, a afirmat Dinel Staicu.


SIF Oltenia, cu imaginea sifonata


CNVM a emis pe 7 februarie o ordonanta prin care dadea un ultimatum de 60 de zile SIF Oltenia pentru convocarea AGA. CNVM a amenintat ca, in caz contrar, va convoca actionarii pe calea justitiei, conform legii pietei de capital. Dinel spune ca ar trebui sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie si ca va apela la toate caile de atac: „Nici o persoana nu poate fi sanctionata pe piata de capital pâna nu exista o decizie definitiva a instantei. In cazul BIR, chiar eu am insistat ca dosarul sa ajunga la instanta, deoarece cercetarile durau de prea mult timp si ma tracasau.


Daca CNVM convoaca AGA, o sa contest eu acea convocare. Vom merge in instanta, fiecare cu argumentele lui“.


La rândul sau, Ciprian Ene, purtatorul de cuvânt al CNVM, a declarat ca membrii comisiei urmeaza sa analizeze cu atentie contestatia formulata de Staicu pentru a lua o decizie. „Contestatia se afla la noi si urmeaza sa fie analizata de catre comisie. Avem la dispozitie 30 de zile pentru a lua o decizie“, a afirmat Ene. Unii dintre membrii CA sustin ca ar fi o bila neagra pentru SIF Oltenia daca CNVM va apela la instanta pentru convocarea AGA. „Mergând pe lege, orice hotarâre are o cale de atac. Si a fost atacata. Legea da dreptul la contestatie si la organul emitent si la instanta.


Problema este ce au avut in vedere când au emis acea ordonanta. Probabil ca in acceptiunea lor ceva este in neregula si de aceea au emis-o. Personal, cred ca problema ar trebui introdusa pe ordinea de zi, pentru ca daca s-ar ajunge la instanta n-ar fi bine pentru imaginea SIF Oltenia“, a afirmat Teodor Buzatu, membru in CA.


In schimb, alti membri ai CA s-au abtinut sa comenteze situatia creata, având in vedere ca presedintele are o mare influenta in forul de conducere al SIF Oltenia. Unul dintre momentele decisive va fi urmatoarea sedinta a CA, când se va stabili ordinea de zi pentru viitoarea AGA din luna aprilie. Cel mai probabil, CA se va intruni spre sfârsitul acestei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS