11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrintesa Masako a Japoniei sufera de depresie

Printesa Masako a Japoniei sufera de depresie

Printul mostenitor al Japoniei, Naruhito, a cerut ieri intelegere poporului japonez in numele sotiei sale, printesa Masako, aceasta suferind de mai bine de trei ani de depresie si neavând o viata sociala.


In timpul unei conferinte de presa organizate cu ocazia implinirii a 47 de ani, Naruhito, mostenitor al Tronului Crizantemelor, a dat asigurari ca printesa, de 43 de ani, se reface incet, dar sigur.


„Masako a largit evantaiul activitatilor sale si starea sa de sanatate se amelioreaza“, a subliniat printul. „Dar, dupa cum spun doctorii, se resimte dupa fiecare eveniment in care e angrenata. Mi-ar placea ca oamenii sa inteleaga situatia pe termen lung“, a spus Naruhito.


Printesa Masako, fost diplomat de cariera, licentiata la Harvard, sufera de depresie din decembrie 2003 si s-a izolat mai bine de un an. Din toamna lui 2006, printesa a inceput sa-si reia unele din activitatile oficiale, dar continua tratamentul medical.


Palatul a calificat oficial boala printesei ca „probleme de adaptare“. Potrivit zvonurilor, depresia lui Masako ar avea drept cauza presiunile psihologice de la Curte ca aceasta sa-i daruiasca printului un mostenitor. Cuplul are o fiica, Aiko, de cinci ani, dupa mai mult de zece ani de casatorie si mai multe sarcini pierdute. Presiunile s-au diminuat in septembrie anul trecut când cumnata lui Masako, printesa Kiko, a nascut un fiu, primul baiat din familia regala din ultimii 40 de ani. Noul print, Hisahito, ar putea sa conduca in viitor Japonia. Copilul lui Kiko este al treilea pe linia ascensiunii la tron, dupa unchiul sau, printul mostenitor Naruhito, si tatal sau, printul Akishino, de 40 de ani.


Recent, o carte publicata de un ziarist australian, „Printesa Masako, prizoniera a Tronului Crizantemelor“, a stârnit vii proteste ale Palatului si ale guvernului japonez, care au cenzurat-o. Printul a declarat ca stie despre aceasta carte, dar ca nu poate comenta nimic despre biografia neautorizata a sotiei sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS