17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Izlaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Problema dumneavoastra a fost rezolvata!


Ion Capatâna, din comuna Crâmpoia, judetul Olt, ne-a trimis o scrisoare pe adresa redactiei in care ne solicita sprijinul pentru solutionarea problemei pe care o are la Casa Judeteana de Pensii Olt. „Am solicitat de doua ori reprezentantilor Casei de Pensii sa ma treaca la pensie la limita de vârsta, insa nu am primit nici un raspuns, desi a trecut aproximativ un an de când am ajuns la etatea legala de pensionare“, a specificat domnul Capatâna.


GdS: Domnule Ion Capatâna, am luat legatura telefonic cu reprezentantii CJP Olt, care ne-au specificat ca toate cererile dumneavoastra au fost luate in calcul, urmând sa primiti decizia de pensionare pentru limita de vârsta.


 


Adeverintele cu sporurile salariale sunt importante


Precizez ca am multi ani lucrati in invatamânt pentru care insa nu pot face dovada sporurilor primite, neavându-le mentionate in carnetul de munca. Arhiva respectiva este de negasit, nimeni nu imi poate da o informatie in acest sens. Din acest motiv am o pensie foarte mica in comparatie cu vechimea in câmpul muncii, dar si in comparatie cu pensiile altor colegi de generatie. Va rog pe dumneavoastra sa va interesati daca adeverinta pe care am depus-o la Casa de Pensii Mehedinti pentru recalcularea pensiei mi se va lua in calcul, deoarece nu am primit nici un raspuns in acest sens“, a mentionat Alexandru Milosescu, din comuna Bola, sat Comanesti, judetul Mehedinti.


GdS: Din pacate, domnule Milosescu, nefacând dovada sporurilor salariale despre care vorbiti, reprezentantii Casei de Pensii v-au recalculat pensia in functie de salariul mentionat pe cartea de munca. In cazul in care nici macar salariul nu era trecut pe carnetul de munca, recalcularea v-a fost facuta in functie de salariul minim existent in perioada muncita. Din nefericire, in situatia dumneavoastra se afla mii de pensionari care nu mai reusesc sa gaseasca arhivele unitatilor la care au muncit.


 


Cererea dumneavoastra este in lucru


In luna decembrie 2004 am depus la Doljchim Craiova o cerere prin care am solicitat adeverinta pe care sa imi fie trecute toate sporurile banesti de care am beneficiat pâna in momentul pensionarii, in 1991. Au trecut trei ani de când am depus cererea la fostul loc de munca si nici pâna in prezent nu am primit un raspuns“, a spus Florin Georgescu, pensionar din Craiova.


GdS: Domnule Florin Georgescu, din nefericire, am aflat ca in situatia dumneavoastra se afla mii de fosti angajati ai Doljchim Craiova. Am aflat ca zilnic se lucreaza la aceste adeverinte atât de necesare recalcularii si speram ca in cel mai scurt timp sa va primiti si dumneavoastra documentatia necesara pentru recalcularea pensiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS