5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasacrul câinilor pe Drumul Muntenilor

Masacrul câinilor pe Drumul Muntenilor

Mai multe cadavre de câini au fost gasite ieri-dimineata pe Drumul Muntenilor. Locatarii din zona sustin ca, de câteva luni, erau ingroziti de haitele de patrupede care le muscau copiii si le mâncau pasarile.


Mai multi câini au fost gasiti morti ieri pe strada Drumul Muntenilor din Craiova. Locuitorii de aici povestesc ca patrupedele le fac zile amare si nimeni nu ia nici o masura. Cosmarul, sustin acestia, a inceput când unitatea militara din zona a fost inchisa, iar animalele care se aciuasera acolo au inceput sa le invadeze proprietatile.


„Numai noi stim câti copii au fost muscati de câini. Vin in haite si ti-e si frica sa te apropii de ei, ca sar la tine. La niste vecini le-au mâncat pasarile. Daca sunt câte doi-trei ii gonim, altfel cine se apropie de ei, ca sunt si foarte mari“, a spus Nicoleta Denisteanu, de pe strada Drumul Muntenilor.


Zece câini ucisi


Ingroziti de patrupede, locuitorii de pe strada Drumul Muntenilor sustin ca au anuntat de mai multe ori Serviciul de Ecarisaj, dar si Sectia 3 de Politie. Cum nimeni nu a luat nici o masura, acestia sunt de parere ca vreun vecin exasperat a decis sa ii omoare. Cadavrele câinilor au fost descoperite de câtiva craioveni care se indreptau ieri-dimineata spre casa. „Ne faceau o groaza de probleme, insa nu ne asteptam sa-i omoare cineva. Voiam sa vina cei de la Ecarisaj sa ii ia de pe capul nostru, ca prea se strânsesera multi si iti era frica sa iesi pe strada. Când i-am gasit, pe la ora 8.00, erau vreo zece cadavre, dar dupa ora 11.00 mai erau doar câteva, restul disparusera“, a mentionat Flaviu Paraschiva, de pe strada Drumul Muntenilor.


Autoritatile sustin ca nu cunosteau cazul


Ieri insa, nici una dintre institutiile abilitate sa faca ordine nu stia de situatia locuitorilor de pe strada Drumul Muntenilor. Comisarul Mauriciu Popa, seful Sectiei 3 Politie, a precizat ca nu a fost raportata nici o plângere de acest gen din luna iulie, de când se afla la conducerea sectiei. „Daca au probleme ii rugam pe oameni sa ne anunte si intervenim imediat. Daca este vorba de câini care au stapâni luam masuri impotriva celor care ii detin, iar daca sunt comunitari anuntam hingherii sa ii ridice. Deci avem solutii pentru fiecare varianta, craiovenii trebuie doar sa ne sesizeze“, a declarat comisarul Mauriciu Popa.


De intâmplarea de pe Drumul Muntenilor nu era informata nici conducerea Serviciului Public de Salubritate (SPS), care dirijeaza activitatea de ecarisaj.


„Nu ne-a spus nimeni! O sa trimit o echipa sa ii gaseasca si sa ii adune. Nici de reclamatii privind existenta câinilor vagabonzi, in acea zona, nu stiu prea multe pentru ca activitatea a fost trecuta in subordinea noastra doar de câteva saptamâni. In acest timp nu am primit nici o sesizare“, a mentionat Sorin Ciobanu, directorul SPS. Acesta a promis in schimb ca, dupa ce Adapostul de la Facai va fi redeschis, o echipa de hingheri va strânge patrupedele de pe Drumul Muntenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS