11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Salapa, la Mercur

Fostul presedinte al SIF Oltenia, Vasile Salapa, a fost instalat recent in functia de director general al Mercur SA, societate la care actionar majoritar este SIF. „Am ramas in Consiliul de Administratie al SIF, dar nu ma mai intorc sa lucrez acolo. M-am retras din motive de sanatate“, a declarat Vasile Salapa.


Episodul plecarii lui Salapa din functia de presedinte al SIF Oltenia a generat un imens scandal in rândul actionarilor societatii. Acuzat ca nu ar face fata unor eventuale presiuni pentru vânzarea pachetului de 6,012% detinut de SIF Oltenia la BCR, Vasile Salapa a rezistat presiunilor pentru schimbarea sa facute de omul de afaceri Catalin Chelu, unul dintre sforarii SIF-ului. El a fost detronat insa de Consiliul de Administratie (CA) al societatii, care l-a desemnat sef pe controversatul Dinel Staicu, aproape in acelasi timp in care Salapa si-a anuntat demisia.


Dinel a fost ulterior trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul fraudarii BIR, asa ca CNVM a decis sa supuna votului actionarilor oportunitatea mentinerii sale in functie. Fostul presedinte Salapa a spus ca nu il tenteaza sa mai candideze la sefia SIF chiar daca AGA hotaraste debarcarea lui Staicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS