17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul din Cerat, ars cu benzina

Primarul din Cerat, ars cu benzina

Edilul localitatii doljene Cerat a suferit arsuri de gradele II si III, fiind in stare grava, dupa ce joi seara a incercat sa aprinda focul in soba folosind benzina. Trei jurnalisti craioveni au declarat ca au fost agresati de localnici, când incercau sa se informeze despre acest caz.


Politistii doljeni au fost sesizati joi seara, in jurul orei 19.30, prin serviciul de urgenta 112, ca in locuinta lui Grigorie Burnea, de 57 de ani, din Cerat, primarul comunei, a izbucnit un incendiu. La fata locului s-a deplasat o echipa a Politiei Orasului Segarcea impreuna cu pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Acestia au constatat ca incendiul s-a declansat in timp ce edilul incerca sa aprinda focul in soba locuintei. Se pare ca Burnea a aruncat in soba benzina cu un bidon si, din cauza neatentiei, acesta s-a aprins in mâinile sale, focul cuprinzând apoi si bunurile din camera. In scurt timp s-a deplasat la fata locului si o ambulanta, care l-a transportat pe primar la Spitalul de Urgenta Craiova. Medicii au constatat ca acesta a suferit arsuri de gradele II si III pe aproximativ 70 la suta din suprafata corpului, starea sa fiind destul de grava. Doctorii craioveni erau rezervati in privinta sanselor sale de supravietuire. Ieri, Grigorie Burnea a fost transferat la Spitalul Clinic de Arsuri si Chirurgie Plastica din Bucuresti, fiind transportat cu un elicopter SMURD.


Furia localnicilor, revarsata pe jurnalisti


Trei jurnalisti craioveni sustin ca au fost batuti cu bâta de base-ball de rudele primarului din comuna doljeana Cerat, Grigore Burnea, in timp ce acestia incercau sa se informeze despre incendiul in care edilul a fost grav ranit, conform NewsIn. Roxana Vladasel, reporter la un cotidian craiovean, si cameramanii Mihai Popescu si Adrian Nita sustin ca au fost loviti, ieri dupa-amiaza, de mai multi localnici din comuna Cerat, printre care si fiul primarului din localitate. „Rudele edilului, dar si câtiva oameni aflati in preajma, s-au infuriat la vederea aparatelor de filmat. Au luat ce au avut la indemâna si au tabarât pe noi. Trei dintre noi am fost batuti“, a declarat Roxana Vladasel. Doi dintre ziaristii agresati au depus plângere la Postul de Politie din comuna Cerat. „Mi-au dat cu pumnii in zona capului, iar colegului meu, Mihai Popescu, i-au fost sparte camera de filmat si ochelarii de vedere.


Un alt ziarist, Adrian Nita, a fost lovit cu bâta chiar de fiul primarului. Am depus plângere la politie“, a mai spus Roxana Vladasel. Politistii au inceput deja cercetarile in acest caz. „Am fost solicitati sa mergem la casa domnului primar unde izbucnise un conflict intre localnici si reprezentantii presei. Casetele ziaristilor vor constitui probe“, a precizat agentul-sef al Postului de Politie Cerat, Fanel Stefana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS