12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInformatiile cadastrale, pe internet

Informatiile cadastrale, pe internet

Incepând de la 1 ianuarie, Oficiul pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Dolj a introdus Registrul general de intrare, care contine o evidenta clara a tuturor documentelor cadastrale depuse la OCPI Dolj. „Acest lucru este necesar pentru ca, la un moment dat, informatiile din Cartea Funciara sa poata fi accesate de pe internet. Deocamdata, aceste informatii apar numai in format text. In timp vor fi insa si in format grafic“, a declarat Maria Basescu, directoarea OCPI Dolj. Potrivit acesteia, de la inceputul anului, la OCPI Dolj, in Registrul general de intrare au fost introduse peste 7.700 de documentatii cadastrale.


OCPI Dolj avea si pâna acum o baza de date, insa lucra in alt sistem. Drept urmare, pentru a putea fi accesate pe internet si informatiile inscrise in aceasta baza de date, in paralel cu completarea Registrului general de intrare, documentatiile cadastrale depuse la OCPI Dolj in anii trecuti sunt scanate si introduse intr-o baza de date. „Totodata, in paralel cu completarea Registrului general de intrare, cu bani de la guvern, toate Cartile Funciare vor fi transpuse in format digital“, a adaugat Maria Basescu.


Directoarea OCPI Dolj a precizat ca, daca aceasta operatiune se va finaliza pâna la sfârsitul anului, nu e exclus ca incepând din 2008 informatiile din Cartea Funciara sa poata fi accesate pe internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS