10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Val de PET-uri pe Jiu

Gorjenii care au locuintele in apropierea albiei râului Jiu au fost surprinsi ieri de un val de PET-uri, mii de sticle de plastic putând fi vazute pe apa si pe cele doua maluri.


Nimeni nu si-a putut explica in ce mod au ajuns acestea in Jiu, o parte dintre ele ramânând ore bune in apa, oferind un spectacol nedorit trecatorilor. De asemenea, de-a lungul râului Jiu, pe cele doua maluri, puteau fi observate o multime de sticle sau resturi din plastic lasate de ape in drumul lor catre municipiul Târgu Jiu. O veritabila „groapa de gunoi“ blocata intr-un vârtej se afla ieri la câtiva kilometri de punctul numit Cârligul Intors.


Primele sticle au aparut pe râul Jiu inca de la primele ore ale diminetii, acestea venind pe râu din judetul Hunedoara. Mii de sticle de plastic si-au continuat drumul incet spre Târgu Jiu, fara ca poluarea sa fie monitorizata de autoritati. Garda de Mediu Gorj a aflat de la reporterul GdS despre poluarea cu recipiente de plastic a râului Jiu. O echipa de inspectori ai Garzii de Mediu a fost trimisa ieri dupa-amiaza in zona pentru a depista sursa poluatoare. Doua echipaje ale Garzii de Mediu se aflau ieri, in jurul orei 13.30, in localitatea Iezureni, la iesirea din Târgu Jiu, pentru a masura noxele emise de autoturisme. Inspectorii nu aflasera inca de valul de PET-uri care se apropia de municipiul Târgu Jiu.


Autoritatile din Hunedoara si reprezentantii Garzii de Mediu au fost anuntati de conducerea Garzii de Mediu Gorj despre poluarea de pe râul Jiu. Potrivit lui Ovidiu Ilie, seful Garzii de Mediu Gorj, autoritatile din judetul vecin nu stiau care este sursa poluarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS