11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn control s-a incheiat, altul a inceput

Un control s-a incheiat, altul a inceput

Un procuror al Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie a sosit ieri la Craiova pentru a efectua un control de fond asupra activitatii procurorei Claudia Budiana, concubina interlopului Stelian Ionescu, zis Stelica Dragavei, arestat saptamâna trecuta la Craiova, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile franceze. Verificarea vizeaza dosarele instrumentate de procurora Claudia Budiana, care a fost chemata din concediul de odihna pentru a purta o prima discutie cu reprezentantul Parchetului General.


Relatia la control


Controlul dispus de procurorul general al Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, este al doilea care o vizeaza in ultimele zile pe Claudia Budiana. Celalalt control, desfasurat saptamâna trecuta, joi si vineri, a fost al Sectiei de Procurori din cadrul Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


Cei doi inspectori CSM au discutat cu colegii procurori ai Claudiei Budiana, atât de la Parchetul Tribunalului Dolj, cât si de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, intrebându-i despre comportamentul acesteia in timpul si in afara serviciului, dar si despre cât cunosteau cu privire la relatia sa cu Stelica Dragavei, constatând ca relatia de concubinaj a celor doi era de notorietate si nimeni n-a luat vreo masura in acest sens. Aproape toti magistratii chestionati au fost intrebati cum vad ei relatia Claudiei Budiana cu interlopul Dragavei si daca ei considera ca aceasta relatie a afectat in vreun fel imaginea magistraturii.


Cei doi procurori din cadrul CSM s-au intors la Bucuresti, insa nu au apucat sa-si redacteze inca raportul cu privire la cele constatate la Craiova. „In functie de concluziile inspectorilor se va hotari daca raportul va fi inaintat Comisiei de Disciplina pentru procurori din cadrul CSM pentru a stabili daca doamna procuror a savârsit sau nu vreo abatere disciplinara pe linia nerespectarii normelor de deontologie profesionala“, a declarat magistrat Cecilia Morariu, sefa Biroului de informare publica si relatii cu mass-media din cadrul CSM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS