10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Taxa antiautostrada

Ca doljean, am simtit oarecare mândrie când unul de-al nostru a ajuns in fruntea trebii la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Iar când l-am auzit pe ministrul Radu Berceanu ca vrea sa impuna soferilor o taxa de trei – sase euro pentru fiecare 100 km de autostrada parcursi, mi-a trecut prin cap ca banii astia ar fi folositi pentru extinderea si intretinerea autostrazilor din tara. Elanul mi-a trecut insa repede când m-am apucat sa fac niste calcule.


Sunt doar un prapadit care are o masina alimentata cu GPL, precum aproape o treime din proprietarii de masini din judet.


O asemenea masina consuma pe autostrada cam opt litri GPL, adica aproximativ patru euro/100 km.


Sa dau inca pe atât ori chiar mai mult doar ca sa circul pe o autostrada mi se pare o gluma proasta a ministrului Berceanu, mult prea scumpa pentru buzunarul meu. Chiar si o masina pe benzina, de capacitate cilindrica medie, nu economiseste pe autostrada mai mult de un litru de benzina, adica aproape un euro/100 km.


Probabil ca ministrul aviator Berceanu ori „specialistii“ lui din subordine au facut si ei calculele si le-a iesit ca pentru un sofer ar fi convenabil sa plateasca trei – sase euro/100 km de autostrada, bani pe care i-ar economisi din consumul mai mic de carburant.


Teoretic ar fi posibil. Insa numai daca masina ar avea motor de racheta. Altfel nu!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS