5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicamente de noua miliarde de lei

Medicamente de noua miliarde de lei

Conducerea Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova sustine ca bolnavii internati aici nu sunt trimisi sa-si cumpere medicamente de la farmacii, asa cum se intâmpla la alte spitale, pentru ca exista suficiente fonduri.


Managerul Mihai Coman spune ca unitatea sanitara pe care o conduce a primit de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj pentru achizitionarea de medicamente 900.000 de lei (noua miliarde de lei vechi) in 2007, fata de 600.000 de lei (sase miliarde de lei vechi) in 2006, suma care ar acoperi intregul necesar de medicamente.


„Bineinteles ca exista si cazuri in care un bolnav cu posibilitati financiare prefera un medicament mult mai scump in locul celui care este administrat in spital. Daca este recomandat de medic, atunci pacientul poate cumpara medicamentul respectiv. Asta nu inseamna insa ca este criza de medicamente. Nu s-a intâmplat, cel putin de când sunt eu director, sa lipseasca medicamentele esentiale, fesi, seringi sau alte materiale sanitare fara de care nu se poate asigura o ingrijire corespunzatoare a bolnavilor“, a spus Coman.


Reprezentantul Spitalului „Filantropia“ a mai spus ca, in cazul in care fondurile pentru medicamente se vor dovedi insuficiente, in trimestrul al IV-lea unitatea sanitara ar mai putea sa primeasca la rectificarea de buget inca 200.000 de lei (doua miliarde de lei vechi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS