CSM, in inspectie la Craiova

Autori


Dupa inspectorii CSM, este asteptat si un control operativ al Parchetului General, tot cu privire la activitatea procurorei Claudia Budiana.

O echipa a Sectiei de Procurori din cadrul Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sosit ieri la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova pentru a verifica activitatea si conduita procurorei Claudia Budiana, concubina craioveanului Stelica Ionescu, zis Stelica Dragavei, arestat zilele trecute pentru fraudare de bancomate prin folosirea unor carti de credit clonate.

Doua controale pentru concubina

Cei doi procurori din cadrul Inspectiei Judiciare a CSM urmeaza sa verifice daca magistratul Claudia Budiana se face vinovat de fapte penale sau de abateri disciplinare. „Deocamdata, cei doi inspectori de la CSM fac o serie de cercetari prealabile, in raport de rezultatul carora se va hotari daca va fi sau nu promovata o actiune disciplinara impotriva procurorei Claudia Budiana“, a declarat Aurel Bajenaru, procuror general adjunct al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova.

In paralel cu ancheta CSM este asteptata sa soseasca saptamâna viitoare si o echipa de procurori de la Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, care sa efectueze un control operativ al dosarelor instrumentate de Claudia Budiana. „Am aflat ca va sosi un control si de la Parchetul General si vom da tot concursul acestei echipe, pentru a-si face o parere cât se poate de obiectiva despre situatie“, a mentionat procurorul general adjunct Bajenaru.

El in arest, ea in concediu


Concubina interlopului Dragavei a mai fost in atentia CSM, fiind mentionata in raportul din decembrie 2006 al Serviciului de Inspectie Judiciara pentru procurori cu privire la dosarele mai vechi de un an de la sesizare sau mai vechi de sase luni de la inceperea urmaririi penale. Conform raportului, procurora Claudia Budiana nu a efectuat nici un act de urmarire penala timp de câteva luni in dosarul 1613/P/2004 al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj privind pe invinuitii Lucian Capitaneanu si Nicolae Dosa, cercetati pentru infractiunea de delapidare. Dosarul a fost transferat altui procuror in aceeasi stare in care a fost primit, cauza fiind pâna la urma declinata la Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova.

Dupa scandalul generat de arestarea lui Dragavei, procurorul general al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova a solicitat Parchetului General incetarea delegarii concubinei lui Stelica. Dând curs acestei solicitari, procurorul general al României, Laura Codruta Kovesi, a revocat ordinul de delegare, iar procurorul Claudia Budiana s-a intors la fostul sau loc de munca, Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj. Inca de joi a solicitat si i s-a aprobat sa intre in concediu de odihna.

Familia si justitia

Claudia Budiana face parte dintr-o familie strâns legata de justitia craioveana. Fratele ei, Razvan Ionut Budiana, este notar stagiar la Biroul Notarului Public Stefanescu Floriana, iar tatal lor, Nicolae Budiana, este procuror la Serviciul Teritorial Craiova al DIICOT. Unchiul ei, Ion Vânatoriu, a fost si el procuror la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova. Si mama sa vitrega, Alexandrina Budiana, lucreaza tot in justitie, fiind grefier la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 10 februarie 2007

Actualitate

» Inca 15 strazi sub „gheara“
» Angajatorii americani vor menaj de nota 10
» Protest spontan la SEVERNAV
» Aniversarea doamnei Lazarescu
» CSM, in inspectie la Craiova
» Dinel Staicu, pus in discutie la SIF Oltenia

Local

» Campanie de informare
» Lucrarile la S200, demarate peste o saptamâna
» Justitia româna primeste sprijin american
» Carpat Air are concurenta in Banie
» Craiova, fara buletin
» Scurte stiri
» Paduri amenintate de incendii
» Sanctionat pentru nimic
» Severineanul impuscat in Italia a fost adus acasa
» Posulescu, scos basma curata de procurori in 2004
» Comert la drumul mic
» Obiceiuri oltenesti de azi si dintotdeauna
» Rachita, in loc de grâu

Sport

» Gurmanzii cu dare de mâna – invitati la masa
» Sotomayor ar concura impotriva lui Sorin Matei
» Patru luptatoare vor la Olimpiada din 2008
» România, invinsa in finala
» Serena joaca impotriva Belgiei
» Craciun a fost eliminat
» Schimbari in plin campionat
» Craiovencele vor sprijin de la public
» Craiovencele vor sprijin de la public
» Alonso, nemultumit de McLaren
» Curse de Formula 1 in nocturna
» Claudiu David va participa la Campionatul Mondial
» Cu un Pavel nu se face echipa
» Victorie cu Majdanpek
» Chimia a invins Oltul Slatina
» Florentin Petre s-a antrenat cu Pandurii
» Neagoe l-a certat pe Vasilache
» Gigi Becali, parti-pris pe sticla
» Energo ataca liderul
» Doi craioveni, la lot
» „Andrei Ionescu ar trebui sa joace la Universitatea!“

Bani & Afaceri

» Caldura i-a scos pe constructori din „hibernare“
» Turismul transfrontalier va absorbi 50.000 de euro
» Bancile se apropie de clienti

Magazin

» Horoscop
» Scurte stiri
» Sampanie cu pretentii pentru Ziua indragostitilor
» Sfântul Valentin goleste buzunarele

Opinii

» O noua epidemie
» Un mascarici constitutional

Top