12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValea Rosie, asfaltata

Valea Rosie, asfaltata

Cartierul craiovean Valea Rosie beneficiaza de o prima transa de 1,8 milioane de lei pentru reparatii stradale, dupa ce autoritatile s-au convins ca zona trebuie supusa urgent tratamentelor comunitare.


Frontul de lucru pe linie de salubritate deschis de Primaria Craiova in cartierul Valea Rosie, saptamâna trecuta, este doar inceputul unei campanii de transformare a zonei. Autoritatile din Banie au decis, dupa intâlnirea cu locuitorii din Valea Rosie, organizata de Gazeta de Sud in ianuarie prin proiectul „Fii vocea cartierului tau!“, ca numai prin masuri urgente vor putea schimba infatisarea celui mai murdar cartier al orasului. In vreme ce zeci de angajati ai unitatilor subordonate Primariei Craiova lucreaza de cinci zile la defrisarea junglei de balarii si fiare dintre blocuri, alte compartimente pregatesc cel de-al doilea front de primenire: reabilitarea carosabilului si a trotuarelor. Mentionam ca starea proasta a drumurilor a fost una dintre nemultumirile contribuabililor din Valea Rosie, care au aruncat in spatele autoritatilor vina pentru calitatea indoielnica a arterelor de circulatie asfaltate, dar si pentru faptul ca unele strazi nu sunt nici macar pietruite. Exemple de nepasare: strada Runcu, in realitate o groapa lunga de circa 100 de metri, strada General Dragalina, pe anumite portiuni, strada I.D. Sârbu etc.


Asfaltare dupa canalizare


Potrivit directorului Directiei Tehnice a Primariei Craiova, Adriana Motocu, pe linie de reparatii stradale au fost deja alocate 1,8 milioane de lei (18 miliarde de lei vechi) pentru Valea Rosie. „In prima etapa vor fi aplicate covoare asfaltice pe carosabil si trotuare si se vor inlocui borduri de 1,8 milioane, conform unui program de reparatii avizat“, a spus Motocu. Au fost incluse strazi degradate si supuse unui trafic intens, dar si unele artere care devin, in anumite perioade, impracticabile. In strada General Dragalina intra 3,8 miliarde de lei vechi, intre intersectiile cu strazile Miron Costin si General Magheru, pe strada Imparatul Traian se cheltuiesc 3,5 miliarde de lei vechi. Strazile Recunostintei, Matei Millo, Nerva, Caracal si Henri Coanda sunt alte trei obiective ale primariei pentru aceasta primavara, precum si zece alei pentru care au fost alocate patru miliarde de lei vechi. Municipalitatea mai are in plan a doua etapa de asfaltari sau reparatii, pe strazile in care se va lucra in aceasta primavara la reabilitarea canalizarilor, cum sunt cazurile Runcu si I.D. Sârbu, insa nu se poate sti câti bani sunt necesari decât dupa amenajarea retelelor de utilitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS