10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNe alegem europarlamentarii pe 13 mai

Ne alegem europarlamentarii pe 13 mai

Guvernul a confirmat ieri ca alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 13 mai. Campania electorala pentru alegerea membrilor din România in Parlamentul European va incepe pe 13 aprilie.


Potrivit programului aprobat ieri de executiv, data-limita pentru depunerea si inregistrarea propunerilor de candidaturi, insotite de listele cu semnaturile de sustinere este 14 martie 2007. Pâna la aceasta data, partidele politice, organizatiile cetatenilor apartinând minoritatilor nationale, aliantele politice, aliantele electorale, candidatii independenti va trebui sa depuna si sa inregistreze candidaturile, in scris, la Biroul Electoral Central.


Partidele care vor sa formeze aliante electorale trebuie sa se grabeasca. Protocolul de constituire a unei aliante electorale va putea fi depus la Biroul Electoral Central in termen de 48 de ore de la infiintarea Biroului Electoral Central, dar nu mai târziu de 20 februarie 2007. Potrivit actului normativ aprobat de executiv, propunerile de candidati vor fi aduse la cunostinta publicului pâna pe 15 martie 2007, formularea de contestatii privind inregistrarea sau respingerea candidaturilor va fi posibila pâna la 28 martie 2007. Programul calendaristic prevede ca primarii, impreuna cu serviciile publice comunitare judetene de evidenta persoanelor si structura judeteana subordonata Centrului National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor va trebui sa actualizeze listele electorale permanente pâna pe 28 martie 2007.


Populatia isi va putea vota europarlamentarii pe 13 mai, intre orele 7.00 – 21.00. Persoanelor care se vor afla in sectia de votare la ora 21.00 li se va permite sa-si exercite dreptul de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS