5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePropaganda cu brosuri in scoli

Propaganda cu brosuri in scoli

Cu toate ca subiectele pentru examenele nationale nu au fost definitivate, editura Sigma a inceput sa distribuie in unele scoli brosuri cu variantele de subiecte.


Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj, institutie care trebuie sa se ocupe de tiparirea si distribuirea variantelor oficiale, avertizeaza ca subiectele publicate in urma cu doua saptamâni pe internet contin greseli. „Sarcina de a tipari o brosura cu varianta oficiala a subiectelor ne revine noua, dupa ce ministerul va remedia eventualele erori aparute si va definitiva varianta finala a subiectelor.


Responsabilitatea publicarii variantei finale a acestor subiecte si distribuirea lor in unitatile de invatamânt doljene ne revine noua, dar nu raspundem pentru greselile care sunt in brosurile unei edituri care nu a publicat varianta oficiala. Orice editura isi poate prezenta oferta in scoli, dar directorii au fost informati ca vor primi din partea inspectoratului, intre 16 februarie si 1 martie, varianta oficiala a subiectelor“, a explicat Diana Busoi, inspector scolar general al ISJ Dolj.


Variantele de subiecte de pe internet contin greseli


Cu toate ca in unitatile de invatamânt doljene brosurile editurii Sigma nu au ajuns, directorii unitatilor de invatamânt nu inteleg rostul distribuirii unor asemenea brosuri pentru ca stiu ca varianta oficiala a acestor subiecte o sa apara dupa 16 februarie.


„Noi ne-am scos de pe internet variantele si profesorii le rezolva deja cu elevii. Pâna când nu vedem o stire oficiala pe site sau pâna nu primim o nota din partea inspectoratului prin care sa fim informati ca a aparut varianta corecta, nu vom distribui nimic elevilor. Nu a venit nici o editura in scoala cu astfel de brosuri, dar nu avem de ce sa le cumparam când putem sa le luam de pe site sau sa le primim din partea inspectoratului scolar“, a spus Daniel Barbu, directorul Colegiului National „Carol I“ din Craiova. MEdC avertizeaza, printr-un comunicat, elevii, parintii si profesorii ca brosurile cu subiectele de la examenele nationale distribuite gratuit in scoli de editura Sigma nu sunt oficiale si nu contin variantele finale ale subiectelor. Brosura induce in eroare atât elevii, cadrele didactice, cât si parintii deoarece utilizeaza sintagma „Variantele de subiecte publicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii la data de 15.01.2007“, fara a preciza in mod explicit faptul ca aceste variante nu sunt in forma lor finala, precizeaza comunicatul MEdC.


In plus, rezolvarea variantelor de subiecte nu poate fi facuta publica decât dupa ce acestea vor fi publicate in forma finala pentru ca subiectele pot fi gresite. MEdC asteapta observatii legate de subiecte pâna pe 15 februarie, dupa care ISJ Dolj le va publica in brosuri si va distribui gratuit in scolile doljene atât variantele corecte, cât si solutiile problemelor pentru disciplinele cu profil real.


Rezolvarea subiectelor, pe bani


Brosurile distribuite gratuit in unele scoli au fost insotite de un fluturas, care promoveaza carti ce contin modele de rezolvari. Pretul unei astfel de carti variaza de la aproximativ 17 lei, in cazul subiectelor cu rezolvari la Istoria românilor sau Geografia României de la testele nationale, pâna la aproape 20 de lei, pentru proba de informatica de la bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS