Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Focul pe miristi, interzis


Doljenii care vor da foc miristilor din judet in aceasta perioada vor primi amenzi usturatoare din partea Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a interzis prin ordin incendierea resturilor vegetale pe timp de vânt la o distanta mai mica de 15 metri de cladiri si fânete. „Din cauza vântului se pot produce incendii puternice si din punctul meu de vedere aceasta nu e solutie pentru curatarea terenului pentru ca rezerva de apa din pamânt este foarte mica. Se poate interveni foarte bine cu o grapa cu disc“, a spus prefectul Giugea. Acesta a adaugat ca toate primariile din judet au fost instiintate despre ordin si vor actiona in consecinta. (C.B.)


Dosar penal pentru braconaj piscicol


Doi gorjeni sunt cercetati de politie pentru braconaj piscicol. Angajatii Postului de Politie Branesti impreuna cu paznicul de vânatoare din cadrul Asociatiei Judetene a Vânatorilor si Pescarilor Sportivi Gorj i-au surprins pe Ion Andrei, de 34 de ani, si Ion Istudora, de 57 de ani, ambii fara ocupatie, din comuna Branesti, in timp ce introduceau o setca in râul Jiu cu ajutorul unei camere cu aer. Setca a fost confiscata si predata angajatului din cadrul AJVPS Gorj, cei doi braconieri urmând acum sa raspunda pentru faptele lor. (E.M.)


Soferita fara permis


O soferita fara permis a fost prinsa in trafic in timp ce conducea un autoturism Dacia 1310, pe drumul comunal Matasari – Runcurel. Neavând permis de conducere, femeia s-a prezentat sub o identitate falsa pentru a-i induce in eroare pe politisti. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca aceasta se numeste Lilica Udriste, de 54 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti. Aceasta este cercetata atât pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere, cât si pentru infractiunea de fals privind identitatea. (E.M.)


Furt de la locul de munca


Un doljean angajat al SC PETROMSERVICE SA Craiova s-a ales cu dosar penal pentru furt de la locul de munca. In urma unei actiuni care a avut drept scop prevenirea si combaterea sustragerilor de produse petroliere, politistii din Cruset l-au surprins pe Laurentiu Tanasie, de 38 de ani, din comuna Melinesti, judetul Dolj, la scurt timp dupa ce a sustras de la locul de munca 30 de litri de produs petrolier. Barbatul este mecanic la SC PETROMSERVICE SA Craiova, sucursala Stoina, Statia 10 Slavuta. Gazolina a fost predata unitatii pagubite, iar cel in cauza este cercetat pentru comiterea infractiunii de furt calificat. (E.M.)


Craiovenii ar veni mâine la vot


La intrebarea „Ati vota daca alegerile ar avea loc in acest week-end?“, 79,1% dintre craiovenii chestionati de Eurosurvey, firma specializata care detine calificativ de Excelenta in sondaje, au raspuns „Da“. Dintre respondentii sondajului de opinie realizat de Eurosurvey in perioada 8-26 noiembrie 2006, 71,1% il vad primar pe actualul edil-sef al Craiovei, Antonie Solomon, fara sa consulte o lista cu potentiali candidati (asa-numita intrebare deschisa), iar 2% pe actualul viceprimar Gheorghe Nedelescu. Sub 1% dintre subiecti au numit liber alte persoane care ar merita sa conduca Primaria Craiova. In preferintele craiovenilor, Solomon ocupa primul loc la primarie si la raspunsurile pe lista data (intrebare inchisa), cu 77,2%, urmat tot de viceprimarul Nedelescu, cu 2,9%. Ceilalti posibili candidati din lista au obtinut procente nesemnificative. (M.B.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version