Acasă Actualitate Ucraina a pus ochii pe Daewoo România

Ucraina a pus ochii pe Daewoo România

Fabrica de automobile de la Craiova si-a adaugat un petitor pe lista celor care doresc sa o cumpere. Presedintele Ucrainei, Victor Iuscenko, a declarat ieri, dupa ce a inaugurat impreuna cu Traian Basescu podul peste Tisa, ca tara sa este interesata de privatizarea Daewoo Automobile România (DWAR), potrivit Hotnews.


Cel mai mare producator de automobile din Ucraina este compania ZAZ, care a fost detinuta, pâna in 2001, de Daewoo, iar acum este parte a grupului UkrAVTO, care a cumparat in 2005 si pachetul majoritar de actiuni al producatorului polonez FSO. De privatizarea DWAR s-au mai aratat interesate General Motors, Ford, Tata din India si chinezii de la Chery.


Magazin Daewoo la Craiova


Pâna când va fi vânduta, Daewoo Automobile România isi continua dezvoltarea. Societatea a deschis ieri la Craiova primul sau magazin de piese de schimb, situat vizavi de magazinul de prezentare a autoturismelor Daewoo, pe str. Calea Bucuresti, la parterul blocului B29A (la intrarea in Piata Centrala). Magazinul ofera spre vânzare piese de schimb si accesorii pentru toate modelele de autoturisme Daewoo. Acesta este primul magazin de piese de schimb propriu al companiei, pâna in prezent vânzarea de piese de schimb efectuându-se exclusiv prin intermediul dealerilor Daewoo. Acestia vor continua sa vânda piese de schimb. Noul magazin din Craiova este deschis zilnic intre orele 9.00 si 17.00, iar sâmbata intre orele 9.00 si 13.00. Potrivit presedintelui DWAR, Ion Ion, compania intentioneaza sa deschida in viitorul apropiat magazine proprii de piese de schimb si in alte orase mari ale tarii, acolo unde se gasesc multe vehicule Daewoo in circulatie, in cadrul unui plan de creare a unei retele nationale proprii de desfacere a pieselor de schimb. „Incercam, prin aceasta initiativa, sa cream un acces mai rapid al clientilor la piesele de schimb Daewoo, in conditii de maxima siguranta in ceea ce priveste calitatea acestora. Avem in vedere extinderea acestui mod de lucru in toate marile orase din România“, a spus presedintele DWAR.

Exit mobile version