22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetromService ecologizeaza o fosta mina din Valea Jiului

PetromService ecologizeaza o fosta mina din Valea Jiului

Perimetrul minier ce a apartinut fostei Preparatii de la Mina Livezeni a fost atribuit de Ministerul Economiei si Comertului firmei PetromService, care va executa lucrarile de dezafectare si ecologizare. La finalul lucrarilor, respectiva zona, aflata la intrarea in municipiul Petrosani, cu acces la calea ferata si DN 66, va intra in administrarea autoritatilor locale.


Directorul general al CNH, Daniel Surulescu, declara ca a predat amplasamentul catre MEC, iar Grupul de management din minister l-a predat mai departe constructorului. Lucrarile sunt finantate de Banca Mondiala, prin Unitatea de Management a MEC, iar PetromService, in asociere cu Cominco SA, a câstigat licitatia, la care au mai participat cinci ofertanti, pretul oferit fiind cu aproape doua milioane de lei mai mic decât al urmatoarei contracandidate.


Suprafata ce urmeaza sa fie ecologizata este de 12,5 hectare, termenul de executie fiind de 25 de luni, iar in urma acestor lucrari executantul lucrarii va câstiga peste patru milioane de lei.


Zona ce a apartinut preparatiei este extrem de importanta, iar, in opinia autoritatilor locale, amplasamentul va aduce beneficii daca va fi preluat de investitori. „Ca si in cazul perimetrului minier ecologizat de la Dâlja, si acesta este extrem de important pentru atragerea investitorilor si dezvoltarea zonei“, a declarat Schreter.


PetromService va beneficia de asistenta tehnica din partea societatii ACM Gorj, care la rândul sau va fi verificata de societatea de conservare si inchidere a minelor aflata sub coordonarea MEC, Conversmin Bucuresti.


Pâna acum au mai fost finalizate lucrarile de inchidere si ecologizare la perimetrul fostei exploatari miniere Dâlja, peste 12 hectare de teren, care au costat aproape sapte milioane de lei, din care peste un milion de lei au costat lucrarile de inchidere a galeriilor subterane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS