21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrsii din Straja - sarbatoriti de turisti

Ursii din Straja – sarbatoriti de turisti

Cei trei ursi din statiunea montana Straja au fost sarbatoriti de proprietarii cabanelor din zona si de turistii aflati aici in aceste zile.


Ursul Baloo, mascota cabanei Montana, unde este „domiciliat“, a implinit sase ani, iar evenimentul a fost marcat cu multe dulciuri si un tort pe care l-a primit din partea ingrijitorului. Nici ceilalti doi ursi, Cenusareasa si Martinel, care au câte patru ani, nu au fost neglijati, si ei primind dulciuri si tort, spre incântarea zecilor de copii veniti sa asiste la eveniment. Proprietarul animalelor, Emil Parau, spune ca de când au fost adusi la cabana ursii sunt ingrijiti cu foarte mare drag si, in timp, au devenit una dintre atractiile statiunii, datorita gesturilor lor hazlii, iar de ziua lor toti primesc o atentie deosebita. Ursul Baloo a fost adus la cabana Montana in anul 2000, când nu avea nici doua luni, de niste padurari, care l-au gasit abandonat la baza unei stânci. Puiul era deshidratat, prezenta numeroase leziuni, dar a fost ingrijit si si-a revenit. Când era mic, Baloo l-a muscat, usor, de mâna pe fostul ambasador al Americii la Bucuresti, James Rosappepe, care a vizitat statiunea Straja. Acesta nu s-a suparat si a declarat in gluma ca la intoarcerea in America va povesti cunoscutilor ca in România a fost muscat de un urs, dar nu va spune cât de mare a fost acesta.


In luna februarie 2002, la cabana Montana au mai fost adusi trei ursuleti, un mascul si doua femele, care au primit numele Martin, Martinica si Cenusareasa, din cauza culorii mai cenusii, insa Martinica a fugit in padure si nu a mai fost gasita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS