21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ a primit promisiuni pentru inca 20 de microbuze

ISJ a primit promisiuni pentru inca 20 de microbuze

Curtea Inspectoratului Scolar Judetean Olt a fost joi plina. Cele 12 scoli beneficiare ale microbuzelor pentru transportul scolarilor au fost reprezentate de directori, dar cel mai mult s-au bucurat de eveniment soferii care vor conduce „bijuteriile“, cum au fost numite microbuzele Fiat Ducato si Iveco. N-au lipsit nici primarii si nici viceprimarii localitatilor carora le-au fost repartizate microbuzele. Ca la orice moment oficial, au fost si cuvinte de bine, au fost si avertismente de genul: „Aveti grija ca nu sunt nici sa transporte cereale, nici oameni la sapa!“, dar si promisiuni de si mai bine. „Ni s-a promis ca in acest an vom mai primi microbuze, un numar dublu fata de cele pe care le predam astazi, astfel incât sa acoperim toate cele 29 de solicitari si sa mai alocam chiar si altor localitati care au probleme cu transportul elevilor“, a declarat inspectorul scolar general, Carol Kovacs. La eveniment au mai fost prezenti prefectul judetului, Octavian Popescu, si presedintele Consiliului Judetean Olt, Jenel Copilau, dar nu a lipsit nici sefii liberalilor si democratilor, Ioan Ciugulea si senatorul Marin Bobes.


Minciuna mica aduce microbuzul la scoala


Una dintre conditii pentru ca o localitate sa primeasca un microbuz pentru transport scolar, cel putin asa s-a specificat pentru acest ultim lot, era ca drumurile din localitate sa fie in stare buna. Asa de dornici au fost reprezentantii scolilor si cei ai comunitatilor locale sa le ofere copiilor conditii pentru a veni la scoala incât au specificat, si unde n-a fost cazul, ca drumurile n-au defecte. O minciuna pentru care n-au primit critici.


In afara celor 14 microbuze predate scolilor din Calui (pentru elevii de la Gura Calui), Dobrun (pentru elevii de la Rosienii Mari), Cungrea (pentru elevii de la Otestii de Sus), Urzica (pentru elevii de la Stavaru), Osica de Jos (pentru elevii de la Ulmet si Rosieni), Scornicesti (pentru elevii de la Teius, Mogosesti si Constantinesti), Bobicesti (pentru elevii de la Chintesti si Bechet), Brebeni (pentru elevii de la Brebenii Români), Strejestii de Jos (pentru elevii de la Colibasi si Mamura), Brastavatu (pentru elevii de la Visina Gara), Casei Corpului Didactic si Palatului Copiilor, se mai afla pe drum alte doua, pentru Barasti si Corabia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS