24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Avalanse pe DN 67D

In urma primei ninsori din Mehedinti, Drumul National 67D, ce face legatura dintre Baia de Arama si Herculane, a fost inchis timp de mai multe ore.


Dupa o munca asidua a celor de la sectia de Drumuri Nationale, districtul Baia de Arama, traficul a fost reluat pe ambele sensuri de mers, dupa ce timp de trei zile s-a circulat pe un singur fir.


Vântul si temperaturile ridicate de ieri au declansat avalanse care au blocat soseaua.


De pe versanti au cazut tone de stânci, zapada, dar si copaci smulsi din radacina.


„Ii avertizam pe soferii care doresc sa circule pe acest drum ca in orice clipa masinile pot fi prinse intr-un blocaj de zapada sau sub o avalansa. Cel mai indicat ar fi ca toti cei care intentioneaza sa tranziteze zona sa o faca pe Drumul European 70. Daca totusi vor circula pe tronsonul de drum Baia de Arama – Herculane, masinile trebuie sa fie dotate cu lanturi, iar soferii sa aiba la ei o lopata, saci de nisip si carburant“, a declarat Ilie Maria, seful districtului Baia de Arama.


In unele zone unde s-au produs avalanse, stratul de zapada atinge aproape doi metri.


Ingrijorator este faptul ca atât Primaria Herculane, cât si cea de la Baia de Arama nu au creat un serviciu de Salvamont, ce ar putea interveni in ajutorul celor blocati de zapada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS