6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRevelionul Integrarii, cu focuri de artificii si sampanie

Revelionul Integrarii, cu focuri de artificii si sampanie

Petrecerea de Revelion va incepe in Târgu Jiu printr-un ceremonial de arborare a drapelului Uniunii Europene, care se va desfasura in acelasi fel in toate orasele resedinta de judet. Conducerea Prefecturii Gorj a prezentat ieri programul manifestarilor. In Piata Prefecturii va fi difuzat duminica, 31 decembrie, incepând cu ora 18.00, un film despre integrarea României in Uniunea Europeana si un program muzical. In jurul orei 19.00, autoritatile locale vor sustine alocutiuni despre integrarea in Uniunea Europeana. Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, si Stefan Popescu Bejat, prefectul de Gorj, vor vorbi despre insemnatatea momentului in care România se va alatura tarilor europene. Apoi, garda de onoare va aduce drapelul Uniunii Europene, care va fi ridicat pe acordurile imnului UE intonat de fanfara orasului. Ceremonia se va incheia cu ciocnirea unui pahar cu sampanie intre cei prezenti.


Focuri de artificii de 15 minute


Primaria Târgu Jiu a pregatit pentru noaptea de Revelion un foc de artificii spectaculos, care va dura 15 minute, precum si 300 de sticle de sampanie, care vor fi desfacute la cumpana dintre ani. La putin timp dupa miezul noptii, in Parcul Central din Târgu Jiu va avea loc o ceremonie speciala: in fata Portii Sarutului, opera a marelui sculptor Constantin Brâncusi, 19 cupluri se vor casatori. Una dintre perechi este formata dintr-un tânar din Târgu Jiu si o tânara din Ecuador.


Si autoritatile municipiului Motru s-au pregatit pentru Revelion cu 500 de sticle de sampanie si cu un foc de artificii care va fi la fel de frumos ca in Târgu Jiu. Pentru acestea, primaria a alocat suma de 80 de milioane de lei vechi.


Conducerea Primariei Rovinari promite ca Revelionul din acest an va fi deosebit. In centrul orasului, o formatie va cânta muzica de toate genurile, iar la miezul noptii, cerul va fi luminat de un frumos spectacol de lumini. In plus, primaria le va oferi locuitorilor 200 de sticle de sampanie si cutii cu bere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS