6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

Prin Craiova bate UE

Craiovenii au fost acostati pe strada de distribuitorii de buletine si accesorii UE, al carei kilometru 0 a fost plasat in fata sediului Primariei Craiova.


Administratia din Banie incearca sa tina pasul cu minutele care au mai ramas pâna la Revelionul integrarii in Uniunea Europeana, demarând actiunile promotionale. Peste 2.000 de buletine simbolice de cetatean european au fost impartite ieri pe strada craiovenilor, mici si mari, laolalta cu clopoteii si steguletele RO/UE, câte 2.500 fiecare. Sediul din strada A.I. Cuza al Primariei Craiova poate fi numit polul integrarii Baniei. Pe fatada a fost amplasat un mesh cu inscriptiile „Aici Craiova, Europa“ si „La Multi Ani! 2007“, iar peste drum a fost asezat indicatorul rutier „Uniunea Europeana – km 0“, care indica si directia de mers spre Paris, Londra, Praga si Viena. Potrivit sefului Biroului imagine al Primariei Craiova, Cristian Boldur, Ministerul Integrarii Europene, care a alocat 750.000 de lei vechi pentru materialele si actiunile promotionale, a decis ca acest indicator sa fie construit si amplasat deocamdata simbolic, urmând ca, de la 1 ianuarie 2007, sa fie mutat pe drumul european, in Valea Vlaicii, unde este localizat si kilometrul 0 al Craiovei. Revelionul 2007 va fi in acest an organizat in fata sediului Primariei Craiova, si nu in Piata Prefecturii, ca pâna acum. Primarul Antonie Solomon nu vede in acest lucru un motiv pentru craioveni de a nu se bucura de venirea Noului An in strada.


„Craiova este orasul din sufletul meu, iar craiovenii sunt oamenii din inima mea, asa ca eu, unul, o sa fiu acolo, in strada, unde ii astept si sunt convins ca vor veni si ei. Daca ei, craiovenii, vor sa fie si sa fim impreuna, in noaptea de An Nou al integrarii, cu siguranta ca vor si reusi, indiferent cât de mic sau de mare este spatiul. Cum nu puteam fi primar intr-o Craiova dintr-o Românie in afara UE fara ei, nici primar european nu voi putea fi fara ei“, a spus Solomon. Municipalitatea ii asteapta mâine seara pe craioveni in centru cu Asia, K1, Hora si VH2, efecte si artificii de la ora 00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII