10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpre Paris prin Valea Vlaicii

Spre Paris prin Valea Vlaicii

Revelionul integrarii gaseste 2.500 de craioveni cu buletin de cetatean european, mii de clopotei si stegulete RO/UE prin centrul Baniei.


Primii craioveni cu buletin – simbolic – de cetatean european vor fi angajatii primariei, care primesc astazi actul de identitate UE, altor peste 2.100 de locuitori ai Craiovei urmând sa li se ofere, pâna in noaptea de Anul Nou, acelasi tip de document in Piata Prefecturii si in alte zone pe care municipalitatea le va stabili in aceste zile. Cu sau fara buletin de cetatean european, soferii care tranziteaza incepând cu 1 ianuarie 2007 centrul rutier al Baniei, Valea Vlaicii, vor afla drumul si distanta spre trei dintre marile metropole din UE, gratie unui indicator „Uniunea Europeana – km 0“. Oficialii nu au decis spre care dintre capitalele Europei se vor indrepta sagetile indicatorului, dar se pare ca Parisul va fi una dintre „câstigatoare“. Revelionul 2007 coincide cu festivitatea aderarii României la UE, iar cea mai mare parte a momentelor festive se vor desfasura in fata sediului Primariei Craiova.


Ministerul Integrarii Europene (MIE) pune la dispozitia Consiliului Local Craiova 75.000 RON pentru sarbatoarea aderarii, din acesti bani urmând ca autoritatile sa cumpere steaguri – al României si al UE, un banner pentru scena de spectacol, un mash pe care vor fi inscriptionate mesajul evenimentului si partenerii – MIE si Primaria Craiova, 2.500 de clopotei si tot atâtea stegulete RO/UE. Pe lânga tiparirea buletinelor de cetatean european si confectionarea indicatorului rutier, din fondurile MIE se vor mai realiza noua panouri cu fotografii a câte trei persoane purtând costumele traditionale din tarile UE, un proiector pentru prezentarea filmului integrarii si se vor plati artificiile.


Muzica, din banii nostri


Formatiile invitate de Revelionul CraiovaUE – Asia, Hora, VH2 si K1 – vor trimite facturile direct Primariei Craiova, care trebuie sa umble in bugetul local sau pe la sponsori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU