22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii au asaltat din nou magazinele

Craiovenii au asaltat din nou magazinele

Dupa câteva zile de relaxare, craiovenii au luat iarasi cu asalt magazinele. De data asta, la mare cautare este sampania, al carei pret variaza intre opt lei si câteva sute de lei.


Pentru a intâmpina cum se cuvine Anul Nou, craiovenii au pornit iarasi goana dupa cumparaturi. In cosurile lor si-au facut loc in continuare carnea si produsele din carne de porc. Totusi, la mare cautare sunt si fructele. „Dupa atâtea sarmale, fripturi si mâncaruri grele, prind bine niste fructe. Pentru Revelion voi face cumparaturi in zilele urmatoare. Deocamdata doar testez piata. De pe masa de Revelion nu va lipsi insa pestele“, a spus Margareta G., o gospodina care avea ieri plasele pline cu fructe.


Sampania, tinta principala a craiovenilor


Pâna la Revelion mai sunt insa doar patru zile, astfel ca multi craioveni au inceput deja sa-si cumpere cele necesare, dornici sa evite aglomeratia din week-end. In asteptarea Anului Nou, tinta principala a cumparatorilor este, in aceasta perioada, standul cu vinuri. „Craiovenii au inceput deja sa se pregateasca de Revelion. Se vinde foarte bine sampania – pentru a intâmpina cum se cuvine Anul Nou. Foarte cautata este insa si mâncarea“, a declarat Gelu Nedelcu, directorul magazinului real,- Craiova. Potrivit acestuia, craiovenii continua sa cumpere electrocasnice, cosmetice si diverse cadouri.


Si pentru a sarbatori venirea lui 2007 asa cum se cuvine, multi oameni inca isi cauta tinuta potrivita pentru Revelion. „Multi clienti sunt nehotarâti si inca mai testeaza piata. Cei mai multi au testat insa piata in saptamânile trecute si acum vin si cumpara. In topul preferintelor doamnelor sunt rochiile“, a spus Georgiana C., vânzatoare intr-un magazin de haine din Craiova.


Sorcovele costa intre 2,5 si cinci lei


Alt produs la mare cautare este si sorcova, ce face parte din obiceiurile inchinate intâmpinarii Anului Nou. Potrivit traditiei populare, in dimineata primei zile a anului, copiii merg cu „Sorcova“ (in timp ce lovesc usor cu sorcova umarul celui sorcovit, ii adreseaza acestuia urari de bun augur, invocându-se sanatatea, belsugul si prosperitatea). In Piata Centrala sorcovele se vindeau ieri cu preturi cuprinse intre 2,5 si cinci lei. „Tot cam atât au costat si anul trecut. Am luat trei ca trebuie sa dau cei trei nepoti la grinda“, a declarat Sorina Sandu. Ca moasa, aceasta va trebui ca in urmatoarele zile sa cumpere cadourile pentru nepoti si colacii (potrivit obiceiului, moasa pregateste un colac in care infige bani si peste care pune sorcova; cu colacul pus pe capul copiilor, moasa isi da nepotii la grinda, adica ii ridica pâna atinge cu colacelul de grinda casei, urându-le sa creasca mari, sanatosi si cuminti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS