22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeres, acuzat de spionaj si tradare

Seres, acuzat de spionaj si tradare

Senatorul Codrut Seres, fostul ministru al economiei si comertului, a mers ieri la Parchetul General pentru audieri in dosarul privatizarilor.


Seres nu a stat insa decât o jumatate de ora in fata procurorilor. La iesirea din sediul Parchetului, a declarat, potrivit NewsIn, ca este acuzat de „spionaj si tradare“. Fostul ministru si-a sustinut nevinovatia si a apreciat ca „justitia este facuta la televizor“. El si-a exprimat speranta ca procurorii care ancheteaza cazul in care este invinuit vor fi obiectivi si isi vor respecta statutul de magistrati.


Procurorii si-au manifestat intentia de a incepe cercetarea parlamentarului in acest dosar inca de când era ministru al economiei, functie din care a demisionat la inceputul acestei luni. In acelasi caz este vizat si ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiilor, Zsolt Nagy. Convorbirile telefonice ale lui Seres au fost interceptate de SRI in 2005, monitorizarile relevând raporturile directe dintre acesta si Stamen Stancev, precum si aranjamentele de culise privind privatizarile ELECTRICA Muntenia, HIDROELECTRICA, ROMAERO, AVIOANE Craiova, ROMTELECOM, Posta Româna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS