10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram prelungit la RAR

Program prelungit la RAR

Angajatii Registrului Auto Român (RAR) Dolj se confrunta cu tot mai multe solicitari de identificare, omologare a vehiculelor in vederea inmatricularii sau solicitari de constatare vamala. Foarte multe persoane se grabesc sa inmatriculeze vehiculele pe numele propriu, iar acest fapt se datoreaza parerii ca astfel se evita taxa de prima inmatriculare, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie, dupa cum a explicat Marcel Marcea, directorul RAR Dolj. Taxa pentru prima inmatriculare se aplica numai autovehiculelor cumparate din afara granitelor tarii.


Se asteapta toata noaptea


La numarul celor cu masini cumparate din alte tari se adauga si cei care vin pentru omologare GPL, identificarea necesara la inscrierea vehiculului in circulatie in urma vânzarii-cumpararii ori pentru inspectia tehnica periodica. Desi RAR rezolva in jur de 250 de cereri pe zi, oamenii ajung sa astepte la rând inca de seara. „Am cumparat masina de curând si am venit la identificare pentru inscriere. Dupa ce se sta la rând se dau formulare la poarta. Astept de aseara de la ora 10.00“, a declarat Ion Sârbu, unul dintre solicitanti.


In urma unei hotarâri a directorului Marcel Marcea, RAR va functiona in aceasta perioada cu program prelungit. „In scopul rezolvarii problemelor cetatenilor, noi ne vom desfasura activitatea si in zilele de sâmbata, 16 si 23 decembrie, precum si in perioada 27 – 29 decembrie 2006“, a anuntat Marcel Marcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS