10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstructaj prin portavoce in piete

Instructaj prin portavoce in piete

Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Olt, in frunte cu seful lor, Marcel Popescu, au luat la picior pietele „Zahana“ si „Fratii Buzesti“ din Slatina, unde s-au adresat prin portavoce, sub protectia jandarmilor, vânzatorilor si cumparatorilor de legume si fructe. Marcel Popescu le-a atras atentia vânzatorilor asupra amenzilor care-i pasc pentru inselarea consumatorilor si le-a cerut cumparatorilor sa refuze marfa daca sunt nemultumiti de ea sau sa se adreseze OJPC si politiei. „Puneti legumele si fructele frumoase in partea din fata a gramezilor de pe tarabe si vindeti produse inferioare din spatele gramezilor. Nu este bine sa procedati asa. Aceasta contraventie se numeste publicitate inselatoare, iar amenzile sunt intre 15 si 40 de milioane de lei“, a avertizat directorul OJPC in piata de la Zahana. Marcel Popescu le-a cerut vânzatorilor sa sorteze marfa si sa o vânda la pretul corect, nu sa amestece soiurile de mere, cartofi, pere si celelalte produse, fructele si legumele mari si frumoase cu altele mici si urâte si sa le vânda cu cel mai mare pret. El a spus ca amenzile sunt prea mari ca vânzatorii de la tarabe sa isi mai permita sa insele clientii.


Dupa ce directorul s-a adresat celor din piata, reactia cumparatorilor si a vânzatorilor nu a intârziat sa apara. In timp ce inspectorii care l-au insotit pe seful lor la actiune imparteau pliante cu informatii despre obligatiile comerciantilor si drepturile clientilor, oamenii au inceput sa discute.


„Nu ne vine marfa asa. Cum vine, asa o vindem“, i-a spus o vânzatoare de fructe directorului. „Mai bine ne protejati sa nu ne mai ia samsarii marfa pe care o producem si sa o vânda la preturi mai mari decât noi“, a obiectat alta vânzatoare. Un cumparator l-a tras pe Marcel Popescu de mâna sa-i arate ca, pe taraba in fata careia a vorbit, merele erau asezate exact asa cum a spus ca nu trebuie vândute. „Dati-i amenda!“, a cerut barbatul.


Directorul i-a explicat ca actiunea este informativa si ca OJPC doreste ca mai intâi comerciantii sa afle aceste cerinte. „Amenzile sunt prea mari. Ii nenorocim daca le luam acum 40 de milioane. Data viitoare insa nu mai stam la discutii“, a spus seful OJPC. Acesta a anuntat ca, in perioada Sarbatorilor, actiunile de informare in piete vor continua, iar in pietele in care actiunile au avut loc si vor fi gasite nereguli sanctiunile vor fi aplicate fara ezitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS