21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDistinctie pe teatrul de operatii

Distinctie pe teatrul de operatii

Capitanul Marius Bumbac, comandantul detasamentului „Scorpionilor Rosii“, a primit miercuri Ordinul „Virtutea Militara“, in grad de ofiter, cu insemne de razboi. Distinctia a fost conferita in numele presedintelui României de catre ministrul apararii, Sorin Frunzaverde.


Ministrul apararii si seful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, au vizitat baza aeriana Kandahar din Afganistan, unde sunt dislocati militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ Craiova, cunoscuti sub numele de „Red Scorpions“ (Scorpionii Rosii). „Am trait din nou bucuria sa auzim ca nu li se poate reprosa nimic militarilor nostri, mai mult de atât, am auzit doar cuvinte de lauda la adresa lor“, a spus Sorin Frunzaverde, dupa intâlnirea cu comandantul Comandamentului Sud al ISAF, generalul Ton Van Loon.


„Scorpionii Rosii“ au o bogata experienta, câstigata in misiunile indeplinite in teatrele de operatii din Angola (1996), Afganistan (2002, 2005, 2006), Kosovo (2002) si Irak (2004, 2005). In cadrul operatiunii pe care o indeplineste in prezent in Afganistan, compania Batalionului 26 Infanterie executa misiuni de paza – pentru asigurarea securitatii Bazei Aeriene de la Kandahar, precum si de interventie rapida pentru securizarea zonelor de impact.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS