10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisputa intre primarul si viceprimarul din Runcu

Disputa intre primarul si viceprimarul din Runcu

Viceprimarul comunei Runcu, Adi Vâlceanu, s-a retras din PSD, in urma unei neintelegeri cu primarul localitatii, Nicolae Caramete.


Potrivit viceprimarului, cei doi au incheiat o intelegere la alegerile din 2004, ca Adi Vâlceanu sa-l sprijine pe Nicolae Caramete sa câstige alegerile, iar acesta din urma sa se retraga la alegerile din 2008 si sa-l sustina pe viceprimar pentru postul de primar. Acum, Nicolae Caramete, de 68 de ani, primarul comunei Runcu din 1990 si pâna in prezent, vrea sa candideze pentru un nou mandat. „Am facut o intelegere pe care nu mai vrea sa o respecte. A afirmat peste tot ca e ultimul mandat si ca va sustine tânara generatie sa conduca localitatea, iar acum isi doreste un nou mandat. Am fost la conducerea organizatiei PSD Gorj cu aceasta problema, dar nu am primit un raspuns clar, asa ca am preferat sa devin independent si sa nu stau la mâna nimanui, pentru ca vreau sa am o cariera politica. A fost principalul motiv pentru care m-am retras si am devenit independent“, a spus viceprimarul Adi Vâlceanu. Acesta a precizat ca va candida la alegerile viitoare pentru functia de primar al comunei Runcu si ca este posibil sa se inscrie la alt partid in campania electorala.


„Am 90% credibilitate“


Nicolae Caramete a spus ca nu a facut o intelegere cu viceprimarul si ca acesta i-a promis ca nu va candida impotriva lui: „Eu l-am angajat acum 14 ani, atunci când era un copil, si a spus ca nu va candida pentru functia de primar atâta timp cât voi candida si eu. Poate sa candideze, pentru ca e dreptul lui. La alegerile trecute au fost 16 candidati si am câstigat din primul tur. La toate alegerile am câstigat din primul tur. Oamenii vin si mi se plâng sa nu-i las pe mâna altuia. E un drept al omului de a candida. Cei de la PSD au facut un sondaj in comuna si a reiesit ca am 90% credibilitate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS