Acasă Actualitate Angajatii din administratie, premiati la salariu

Angajatii din administratie, premiati la salariu

Toti angajatii din cadrul Palatului administrativ doljean si Primariei Craiova vor primi in acest an prime. Suma pe care o va incasa fiecare functionar din prefectura si consiliul judetean este in medie de sase-sapte milioane de lei vechi.


Munca in administratia doljeana va fi rasplatita in acest an cu o luna inainte de perioada obisnuita in care angajatii din consiliul judetean primeau de obicei bonusul. Conform vicepresedintelui pe probleme economice al CJ Dolj, Constantin Dascalu, modificarea a fost aprobata in cadrul unei rectificari bugetare din acest an, iar de banii in plus vor beneficia toti angajatii institutiei. „De obicei, acest premiu, care este prevazut in contractul colectiv de munca, se dadea in luna ianuarie, insa la rectificarea bugetara de anul acesta s-a precizat ca se pot da acum. Suma totala prevazuta pentru acest lucru este de aproximativ un miliard de lei vechi net si de bani vor beneficia 155 de angajati“, a spus vicele Constantin Dascalu. Asta inseamna ca, in medie, un angajat din CJ Dolj va primi 6,4 milioane de lei.


Si functionarii primariei primesc premiu anual


Chiar daca si in Prefectura Dolj toata lumea va primi premiul anual, cuantumul acestuia este cu aproximativ 1,3 milioane de lei vechi mai mare decât in consiliul judetean. De prima de sfârsit de an va beneficia si fostul subprefect de Dolj, Ion Groza, care a ocupat functia pâna in luna aprilie a acestui an. „Fondul de salarii destinat premiilor anuale este de 46.889 de lei net, iar de acest premiu vor beneficia 47 de functionari si 14 angajati cu contract individual de munca, iar Ion Groza (fostul subprefect de Dolj – n.r.) primeste si el acest premiu. Aceste premii au fost aprobate de Ministerul Administratiei si Internelor, pentru ca noi nu suntem ordonatori de credite“, a spus Olimpia Baloi, directoarea Directiei de Integrare din cadrul Institutiei Prefectului Dolj. Situatia premiilor anuale se repeta si in cazul angajatilor administratiei publice locale din Craiova. Toti cei 390 de salariati ai Primariei Craiova vor beneficia de bonusul de sfârsit de an, hotarârea fiind aprobata miercuri in sedinta consiliului local.

Exit mobile version