12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Liceului din Rosia sustine ca a fost epurat politic

Directorul Liceului din Rosia sustine ca a fost epurat politic

Directorul unui liceu din Gorj sustine ca a fost supus la presiuni politice pentru a-si prezenta demisia.


Ion Isfan, directorul Liceului din Rosia Jiu si consilier local in comuna Farcasesti din partea PSD, a venit ieri in conferinta de presa a partidului din care face parte pentru a face cunoscut faptul ca a fost fortat sa-si dea demisia, in urma unor controale. Acesta a spus ca inspectorul general scolar Liviu Andrei i-a cerut sa demisioneze: „Inspectorul scolar general Liviu Andrei mi-a cerut la telefon sa-mi dau demisia. S-a efectuat un control de catre o comisie formata din doi inspectori de la Inspectoratul Scolar Gorj si unul de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Au verificat patru ore si jumatate si in procesul-verbal intocmit la sfârsit nu au mentionat nici o constatare. Am primit apoi o adresa sa ma prezint in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean, fara sa se specifice motivul. M-au chemat sa ma execute. Mai multe persoane m-au sfatuit sa-mi dau demisia, pentru ca altfel urmeaza sa primesc calificativul de «nesatisfacator». Nu am mai trecut prin asa ceva in toata viata mea, sa fiu umilit in acest mod. Trec prin niste momente cumplite“.


De la „foarte bine“ la „nesatisfacator“


Ion Isfan spune ca a primit apoi „vizita“ altei comisii conduse de Nicolae Mitescu, care l-a determinat sa completeze o noua fisa de evaluare, dupa ce fusese evaluat in urma cu doar câteva luni. Directorul Liceului din Rosia a precizat ca a participat joi, 7 decembrie, la sedinta Consiliului de Administratie, in cadrul careia a cedat presiunilor si si-a dat demisia, care a fost citita apoi de inspectorul scolar adjunct Nicolae Mitescu: „M-am prezentat in sedinta Consiliului de Administratie, unde am cedat presiunilor si mi-am scris demisia, care a fost citita de inspectorul general adjunct Nicolae Mitescu. Apoi, Liviu Andrei l-a intrebat pe acesta daca ma mai evalueaza si a spus ca nu. Am aflat pe urma ca mi s-au mai dat zece puncte si ca mi s-a dat calificativul «satisfacator», asta dupa ce mai fusesem evaluat in luna septembrie de o comisie a Inspectoratului Scolar Judetean, care imi daduse calificativul «foarte bine». Contest modul in care s-a facut controlul. Asa ceva nici in piesele lui Caragiale nu s-a vazut. Prima data primesc calificativul «foarte bine», apoi «nesatisfacator» si pe urma «satisfacator». Nici in timpul comunismului nu era asa. Ma gândeam ca voi pleca din functie, dar nu asa. Am avut multe realizari din anul 1998, de când sunt directorul scolii“. Ion Isfan a revenit apoi asupra demisiei si a depus luni, 11 decembrie, un referat in acest sens la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Gorj. Acesta a adaugat ca mai multi colegi de la Liceul din Rosia au refuzat postul de director.


Liviu Andrei sustine ca i-a cerut demisia de onoare


Nicolae Mitescu a declarat ca Ion Isfan era numit director cu delegatie, pentru ca la 1 septembrie mandatul acestuia se incheiase, iar controlul a fost dispus de MEdC. Acesta a recunoscut ca a citit demisia directorului in cadrul sedintei Consiliului de Administratie: „Cred ca am citit-o, dar dupa ce a fost inregistrata“.


Liviu Andrei a spus ca i-a sugerat directorului Isfan sa-si prezinte demisia de onoare, pentru a nu-i fi afectata cariera din cauza calificativului: „In urma cu doua luni, la Inspectoratul Scolar a venit de la MEdC o tematica privind evaluarea, pe care am prezentat-o directorilor de unitati scolare. A venit o echipa de control de la minister, care a efectuat o verificare, in urma careia am iesit foarte bine, cu un calificativ foarte bun, dar au fost si unele sincope. Una dintre aceste sincope constatate a fost la Liceul Rosia Jiu. Nu este adevarat ca i-am cerut demisia. Am avut o chestiune de omenie prin a-i sugera sa-si dea demisia, pentru ca daca primea calificativul «nesatisfacator» era o pata neagra in cariera lui. Calificativul il primeste pe baza cercetarii facute de MEdC“.


Inspectorul scolar judetean sustine cu nu are nimic cu directorii de scoli ai altor partide, dovada fiind faptul ca a prelungit mandatele directorilor Colegiilor Nationale „Tudor Vladimirescu“ si „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, Dorin Tascau si Gheorghe Nichifor, care expirasera pe 1 decembrie, cei doi fiind consilieri municipali din partea PSD.


PSD, pus la colt de conducerea PD Gorj


Presedintele PD Gorj, Ionel Mantog, a fost revoltat de faptul ca i s-a permis directorului Liceului din Rosia sa vina in cadrul conferintei de presa a PSD Gorj: „Este o dovada de neseriozitate sa-l cheme in conferinta de presa ca sa faca atâta scandal. Poate ca ne indeamna sa ne comportam cum s-au comportat ei inainte si sa-i schimbam pe toti. M-am saturat de ifosele PSD-ului, care se crede o primadona nemuritoare la conducerea judetului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS