10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtentie la produsele expirate!

Atentie la produsele expirate!

In aceasta perioada, inaintea Sarbatorilor de iarna, toata lumea alearga din magazin in magazin pentru a cumpara cele necesare pentru masa de Craciun. Inspectorii OJPC Dolj spun ca, in aceasta perioada, exista pericolul cel mai mare de a cumpara produse expirate.


Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj confisca anual tone de produse expirate si reetichetate, insa, de obicei, in luna decembrie, comerciantii scot la vânzare stocurile de marfa expirata pentru a scapa de ea.


Pentru a feri cumparatorii de achizitionarea produselor expirate sau periculoase, cei de la OJPC Dolj promit o luna plina de controale. „In aceasta luna exista mai mult ca oricând pericolul vânzarii de catre comercianti a produselor cu termenul de valabilitate expirat, acestia profitând de valul mare de cumparatori. Noi suntem pe baricade si vom indesi controalele pe produse alimentare, jucarii, dar si in cluburi si restaurante, care au lansat deja ofertele de Revelion“, a declarat Gheorghe Marinescu, directorul OJPC Dolj.


Doljenii, sfatuiti sa fie atenti la cumparaturi


Conducerea OJPC Dolj atentioneaza cumparatorii doljeni sa fie vigilenti in aceasta luna, atunci când cumpara produse din magazine. „Cumparatorii ar trebui sa incerce sa cumpere din magazine centrale si bine organizate, nu din chioscuri de cartier dosite, unde se mai strecoara marfa expirata“, a mai spus Marinescu. Pentru ca in aceasta perioada se cumpara mai multa carne, in special de porc, doljenilor li se recomanda sa verifice provenienta carnii si certificatul sanitar-veterinar inainte de a o cumpara. De asemenea, este necesar sa verifice cu atentie termenul de valabilitate si aspectul celor cumparate, acesta din urma fiind de multe ori un indicator important al calitatii produsului. Atentie sporita este recomandata in verificarea perioadei de valabilitate a produselor, pentru ca unii comercianti le reeticheteaza si le introduc la vânzare.


Conducerea OJPC Dolj avertizeaza si comerciantii si spun ca sanctiunile vor fi extrem de dure. „Vom executa controale dure si serioase, iar comerciantii trebuie sa fie atenti la ce vând cetateanului, pentru ca vom merge pâna la inchiderea punctelor de vânzare“, a precizat Marinescu. Inspectorii OJPC Dolj au mai explicat ca, mai ales in aceasta perioada, sunt la datorie la orice ora, iar doljenii trebuie sa sesizeze oficiul când observa sau cumpara produse de o calitate indoielnica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS