14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Reactii on-line

Articolul „Maternitatea groazei“, publicat sâmbata, 9 decembrie, in cotidianul nostru, a stârnit un adevarat val de comentarii pe site-ul Gazetei de Sud. Va prezentam mai jos câteva dintre reactiile cititorilor: http://www.gds.ro si [email protected]


Tatic


Bravo pentru acest material, pacat ca a venit prea târziu si din pacate nu poate rezolva problemele de la „Filantropia“. Sotia mea a nascut la „Filantropia“ si mâna a doua a trimis dupa mine sa plusez cu inca un milion ca n-a fost multumita cu doua. Mâna intâi a primit cinci milioane.


Au fost cazuri când au venit femei fara bani si le-au lasat sa se chinuiasca toata noaptea, sa urle de durere, pregatindu-le probabil psihic pe celelalte viitoare mamici care asteptau sa nasca.


Am cumparat de un milion medicamente, fesi si altele necesare pentru cezariana. Colcaie goangele si pisicile prin saloane si pe la geamuri ca-n filmele de groaza. N-am vazut nicaieri asa ceva, desi am intrat in majoritatea spitalelor din Craiova. Este incredibil. Iar managerul asta lu’ peste, Coman, incearca sa ascunda rahatul sub pres invocând problema banilor. Daca aveau tupeu, el si ceilalti care au fost pâna acum sefi la „Filantropia“, faceau scandal, incercau sa atraga fonduri din alta parte. Au cheltuit sute de mii de euro sa amenajeze bucataria, dar acolo manânca doar medicii, gravidele si bolnavii primesc un ceai la pat si o macaroana fara zahar.


Ileana


Sunt medic si mi-e rusine când citesc astfel de rânduri. Ceea ce scriu oamenii este adevarat. N-am reusit niciodata sa ma „adaptez“ la acest sistem de care devin, cu fiecare zi, mai straina. La un moment dat chiar am crezut ca pot schimba ceva dintr-o functie de conducere. M-am inselat. N-au contat nici pregatirea mea profesionala, nici corectitudinea, nici efortul enorm pe care l-am facut in speranta ca toti cei care mi-au fost atunci colegi vor aprecia ca faceam tot ceea ce era omeneste posibil pentru ca tuturor sa ne fie mai bine – cadrelor medicale sub aspectul pregatirii profesionale si al deontologiei, pacientilor sub aspectul ingrijirii medicale. Primilor nu le-a fost deloc pe plac. Ei nu doreau un om care sa impuna astfel de norme, incepând chiar cu propria persoana. Isi doreau de fapt „dulcea promiscuitate, profesionala si morala“ cu care fusesera obisnuiti. Si au facut tot ce a fost posibil ca sa ma inlature. Când in sfârsit, prin „sfori politico-economice“, au reusit, s-au intors in mediul colcait, atât de drag lor, pe care in anii urmatori l-au dezvoltat si intarit, astfel incât nici un „venetic“ sa nu indrazneasca sa-l mai tulbure. Astazi, imi dau seama ca prefera sa dispara cu totii in mocirla ignorantei profesionale decât sa schimbe ceva in bine. In incheiere, vreau sa va spun ca daca la inceput am fost revoltata, iar apoi dezgustata, azi incerc sa-i ignor, pentru ca de astfel de oameni nu putem scapa decât prin disparitia lor naturala. Sunt inca mult prea multi. Si nu doar in sistemul sanitar.


Nota: GAZETA de SUD nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS