12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii se pot inscrie pentru bilete de tratament

Pensionarii se pot inscrie pentru bilete de tratament

Reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj au oferit câteva precizari pentru ca dosarul sa fie intocmit corect. Un lucru foarte important de care vârstnicii trebuie sa tina cont atunci când isi depun cererile pentru solicitarea biletului de tratament in statiune balneoclimaterica este sa mentioneze maximum trei statiuni in care le-a fost recomandat de catre medicul specialist sa mearga. „Vom accepta numai recomandarile medicale care au completate urmatoarele rubrici: numarul fisei de observatie, unitatea emitenta, datele de identificare ale solicitantului inclusiv codul numeric personal, parafa si codul de parafa al medicului si afectiunea pentru care are nevoie de ingrijire speciala“, a mentionat Ileana Ciutan, director executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj.


Documente necesare


Pentru anul 2007 vor fi inregistrate si primite numai cererile de bilete de tratament insotite de toate documentele necesare. Pensionarii trebuie sa ataseze la dosar un cupon de pensie, o cerere pentru solicitarea biletului, adeverinta medicala eliberata de medicul de familie in copie si original, copie de pe actul de identitate. Obligatoriu, pe lânga aceste documente, pensionarii trebuie sa ataseze si alte acte din care sa rezulte drepturile de care beneficiaza in plus fata de pensie: daca sunt beneficiari de legi speciale, veterani de razboi, persoane cu handicap etc.


Dosarul pentru solicitarile venite din partea salariatilor trebuie sa contina cererea, adeverinta medicala eliberata de medicul de familie, copie de pe actul de identitate si o adeverinta eliberata de angajator care sa contina salariul individual brut, inclusiv sporuri si adaosuri cu mentiunea ca s-a virat contributia la Casa de Asigurari de Sanatate la zi. Biletul de tratament se elibereaza personal titularului, pe baza actului de identitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS