21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBodu a zburat doi directori de la fiscul doljean

Bodu a zburat doi directori de la fiscul doljean

Maria Filip, directoarea Administratiei Finantelor Publice (AFP) Craiova, si adjunctul acesteia,Vicentiu Iordache, si-au dat ieri demisiile dupa o discutie cu seful ANAF, Sebastian Bodu. Acesta le-a reprosat celor doi incasarile slabe la buget.


Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, a decapitat ieri conducerea Administratiei Finantelor Publice (AFP) Craiova, in urma unei vizite-surpriza pe care a facut-o la institutie. Explicatia oficiala pe care Bodu a dat-o in cadrul unei conferinte de presa a fost aceea ca sefa AFP Craiova, Maria Filip, si adjunctul acesteia, Vicentiu Iordache, si-au prezentat demisiile dupa o discutie purtata pe tema realizarii incasarilor la buget in 2006.


„Directia Generala a Finantelor Publice Dolj a realizat planul de colectare in proportie de 83,58%, ceea ce inseamna putin. Conducerea Administratiei Finantelor Publice Craiova si-a dat demisia astazi din cauza neindeplinirii planului. Sper ca noua echipa care va veni sa se descurce mai bine. Am avut o intâlnire cu conducerea fiscului si sper ca situatia sa se imbunatateasca“, a afirmat Bodu.


Demisionarii au parasit institutia la prânz


Seful ANAF a mai spus ca explicatia pe care cei doi au dat-o pentru neindeplinirea planului a fost „lipsa hârtiei pentru a tipari somatii de plata“, motivatie neacceptata de directorul executiv al DGFP Dolj, Silviu Dumitru, care a afirmat: „Daca s-au aparat cu o asemenea problema au gresit!“.


Sebastian Bodu a laudat activitatea altor judete in privinta colectarii veniturilor la bugetul de stat, fara insa sa precizeze care ar fi trebuit sa fie planul Doljului pentru ca sefii AFP Craiova sa ia un calificativ bun: „Sunt unele judete care isi fac planul si altele care nu si-l fac. Spre exemplu, la Sibiu gradul de realizare a veniturilor a fost de 129%“. Vestea demisiei Mariei Filip si a lui Vicentiu Iordache i-a luat prin surprindere pe toti. Angajatii DGFP spun ca vizita lui Bodu la fisc a fost neanuntata si ca seful ANAF a cerut sa vorbeasca exclusiv cu cei doi, discutie care s-a soldat cu demisiile acestora. Intrebat de realizari, seful DGFP Dolj, Silviu Dumitru, a spus ca „la nivelul veniturilor realizate suntem la 108% fata de anul trecut“, ceea ce pune un semn mare de intrebare aupra acestei povesti. Cei doi demisionari nu au fost de gasit ieri la sediul institutiei pentru un punct de vedere asupra motivelor demisiei. Acestia ar fi parasit institutia imediat dupa discutia cu seful ANAF. Deocamdata nu se stie cine le va prelua atributiile in cadrul AFP Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS