Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Campania „Sa spunem nu violentei in familie!“, la final


Reprezentanti ai Arhiepiscopiei Craiovei, reprezentanti ai institutiilor locale care ofera servicii in domeniul combaterii violentei in familie, preoti si profesori, membri ai organizatiilor nonguvernamentale din Craiova vor participa astazi, incepând cu ora 10.00, in Sala de Festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei la dezbaterea cu tema „Sa spunem nu violentei in familie!“. Evenimentul se inscrie in activitatile campaniei organizate in perioada 15 – 25 noiembrie de Arhiepiscopia Craiovei, IOCC România si Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj si Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Dolj.


Promovabilitate 78% la rezidentiat


202 din cei 220 de candidati din intreaga tara care au sustinut examenul de rezidentiat in Centrul Universitar Craiova pentru specialitatea medicina de laborator au obtinut punctaj de promovare. Cu toate acestea, doar primii 110, in ordinea punctajelor, se vor putea pregati in continuare in specialitatea medicina de laborator, din cauza numarului limitat de locuri, restul putând sa opteze pentru medicina de familie.


Rezultatele la examenul de rezidentiat au fost afisate miercuri dupa-amiaza la sediul Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova. Alegerea locurilor in specialitate si a centrelor de pregatire va avea loc duminica, incepând cu ora 8.30, candidatii putând sa se prezinte la oricare dintre institutiile universitare medicale din Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Craiova, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu, Târgu Mures sau Timisoara. Potrivit comisiei centrale de rezidentiat de la Bucuresti, in toata tara la sesiunea din acest an, desfasurata pe 19 noiembrie, au participat 5.108 candidati, procentul de promovabilitate fiind de 78%.


Zece manageri de spitale cu acte in regula in Dolj


S-au afisat rezultatele inaintea solutionarii contestatiilor la concursul pentru posturile de manageri de spitale desfasurat la Craiova, in perioada 17 – 22 noiembrie. Dintre cei 16 candidati doljeni care s-au luptat pentru cele 12 posturi de conducere au promovat concursul doar zece. Au ajuns manageri cu acte in regula Cristina Calangiu la Spitalul de Urgenta Craiova, Mihai Coman la Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova, Valentina Ionescu la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova, Tudor Udristoiu la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, Cornel Ivan la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, Ioana Dumitru la Spitalul Orasenesc Filiasi, Stelian Voinea la Spitalul Municipal Calafat, Doru Gofita la Spitalul Orasenesc Segarcea, Victor Popa la Spitalul Orasenesc Dabuleni si Luminita Simona Mitroi la Centrul de Cardiologie Craiova. Alti trei candidati au fost declarati respinsi, iar trei au depus contestatii care sunt in faza de solutionare. Dupa rezolvarea contestatiilor vor fi afisate rezultatele finale, urmând ca in decurs de câteva zile managerii de spitale sa primeasca ordinele de numire semnate de ministrul sanatatii.


Comunele doljene  si-au facut institutie


Doljul va avea in curând una dintre cele trei organizatii de comune de drept public din tara. 12 din cei 17 edili care fac parte din Asociatia Comunelor din Sudul Olteniei au votat ieri transformarea asociatiei din ONG in organizatie de drept public. Potrivit presedintelui asociatiei, primarul comunei Giurgita, Valentin Mitrica, aceasta transformare va permite comunelor atragerea finantarii pentru proiecte de infrastructura mari din 2007. Mitrica a precizat ca urmatoarea etapa este inaintarea unui proiect de hotarâre de guvern prin care cele trei asociatii de acest tip sa se transforme in organizatii de drept public.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version