24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHârtiile regionalizarii, ratacite la Regia de Apa

Hârtiile regionalizarii, ratacite la Regia de Apa

O adresa prin care Consiliul Judetean Dolj ii solicita Primariei Craiova sa participe la proiectul de regionalizare a serviciilor de alimentare cu apa si canalizare s-a pierdut la Regia de Apa, dupa ce a ocolit birourile specializate ale municipalitatii.


Infiintarea operatorului regional de apa in Dolj este ingreunata de indiferenta unor angajati de la Regia Autonoma de Apa Craiova, care au omis sa solicite oficial Primariei Craiova un punct de vedere fata de solicitarile transmise oficial in iulie 2006 de Consiliul Judetean (CJ) Dolj, de a-si face publice intentiile in domeniu. Despre adresa CJ din 7 iulie 2006, inregistrata la registratura municipalitatii si repartizata catre Regia de Apa, viceprimarul craiovean Gheorghe Nedelescu a aflat abia ieri, când, intr-o alta depesa, CJ amintea si de precedenta cerere a administratiei judetene, de la care au trecut trei luni. „Abia acum am aflat de acel document, in care CJ ne anunta ce demersuri pentru infiintarea operatorului regional de apa a facut, ce demersuri intentioneaza sa faca si daca si cum putem subscrie acestora. De la Regia Autonoma nu ne-au anuntat nimic. In mod normal, Apa trebuia sa vina cu un proiect de hotarâre pe care sa-l fundamentam aici, la primarie“, a spus Nedelescu. Mentionam ca infiintarea operatorului regional de apa in Dolj constituie inca o incertitudine, atâta vreme cât cea mai mare unitate specializata, Regia Autonoma de Apa, este in subordinea municipalitatii, dar singurul proiect sustinut de asociere intre comunitati si hotarâri de consilii locale este al CJ. Actualul director general al Regiei de Apa, Constantin Stamatoiu, spune ca nu are cunostinta de adresa invocata de viceprimarul Nedelescu, dar ca va verifica la cine a fost repartizata: „Nici nu eram angajat atunci, dar nici nu am fost anuntat ca exista un asemenea document. Trebuie sa vedem ce implica faptul ca acea hârtie a fost ascunsa“, a declarat Stamatoiu.


Invataturi la Târgu Mures


In vreme ce Consiliul Judetean Dolj a anexat la proiect 68 de hotarâri ale unor consilii locale si un protocol de asociere a peste 100 de localitati, o delegatie a Primariei Craiova, condusa de viceprimarul Gheorghe Nedelescu, se va deplasa joi la Târgu Mures, pentru a intelege pasii pe care municipalitatea târgmuresana i-a facut pentru infiintarea operatorului regional de apa. „Am mai cerut ragaz si la CJ, pentru a ne stabili si noi modul de operare. Saptamâna viitoare vom decide cum e mai bine sa procedam: ne inscriem in proiectul CJ sau gasim alta cale“, a precizat Nedelescu. Potrivit directorului teritorial al Autoritatii nationale de reglementare in domeniul serviciilor de gospodarire comunala (ANRSC), pot aparea doi operatori regionali de apa in aceeasi zona, insa in acest caz obtinerea fondurilor europene este incerta. Directorul tehnic al primariei, Adriana Motocu, spune ca in acest moment Craiova nu este in pericol sa piarda banii pentru infrastructura: „In acest moment vorbim doar de bani pentru studii si proiecte in domeniul infiintarii operatorilor regionali. Este vorba de 11 milioane de euro la nivelul tarii, Doljul fiind inclus pe lista judetelor care pot accesa aceste fonduri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS