22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTehnologie moderna pentru conductele Baniei

Tehnologie moderna pentru conductele Baniei

Disconfortul pe care craiovenii erau obligati sa il suporte de fiecare data când erau demarate lucrari de reabilitare a conductelor de apa si canalizare va fi eliminat din 2007. Autoritatile locale vor folosi de anul viitor un procedeu inovator prin care aceste lucrari vor fi realizate fara sapaturi. In acest mod nu vor mai fi decopertate strazile, iar termenul de executie se va diminua semnificativ.


„Tehnologia a fost deja utilizata pentru unele dintre lucrarile din programul ISPA si a dat roade. Ne gândim sa apelam la ea si in cadrul proiectelor finantate de municipalitate, care vizeaza componenta de conducte“, a precizat Constantin Stamatoiu, directorul Regiei Autonome de Apa (RAA) Craiova.


Potrivit calculelor specialistilor din regie, pentru o portiune care prin vechiul procedeu era finalizata in doua saptamâni, noua tehnologie reduce termenul la doar o zi.


Reabilitare moderna cu bani putini


Romeo Gheorghiu, reprezentantul consultantului EPTISA in implementarea proiectului ISPA, a explicat modalitatea in care este efectuata reparatia, declarând ca in prima etapa se curata conducta cu un jet. Dupa ce se elimina toata mizeria, se vizualizeaza cu o camera video pentru a se vedea care sunt deficientele. In cazul in care conducta nu este prabusita, in anumite parti, se trece la introducerea unei membrane in interiorul ei, aceasta imbracând canalul ca o manta. In acest mod creste capacitatea de transport prin conducta respectiva, iar namolul nu se mai aduna.


Ca noua tehnologie este de bun augur si in Banie a fost de parere si edilul-sef, Antonie Solomon, prezent la demonstratia realizata pe strada Micsunele. Primarul sustine ca in acest fel nu vor fi afectate nici strazile care nu vor mai fi decopertate, iar apoi reparate, crescând costul investitiei de reabilitare. „Am vorbit cu specialistii si ne-au recomandat sa folosim procedeul si pentru conducta de la Izvarna, scazând in acest fel costurile si timpul de executie. Este o idee buna la care cu siguranta vom apela“, a precizat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU