10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFacturile de intretinere ale craiovenilor isi trag sufletul

Facturile de intretinere ale craiovenilor isi trag sufletul

Primaria a decis sa nu scumpeasca factura la intretinere, in ciuda cresterii pretului la gaze cu pâna la 8,5% de la 11 noiembrie, ceea ce ar fi obligat populatia sa scoata mai multi bani din buzunar.


Cei aproximativ 70.000 de craioveni care locuiesc in blocuri incalzite cu centrale termice pe gaze au scapat momentan de plata unor sume suplimentare la facturile de intretinere si asa marite dupa stabilirea pretului local de referinta de 147,7 lei pe gigacalorie. Directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache, a declarat ca institutia pe care o conduce nu va propune primariei marirea pretului gigacaloriei furnizate populatiei. „La cele 27 de centrale care furnizeaza agent termic pe baza de gaze preturile vor ramâne pe loc, iar diferenta de pret rezultata in urma scumpirii gazului, de 6%, va intra la capitolul subventie suportata de primarie“, a precizat Tudorache.


Primarul Antonie Solomon a declarat ca va propune intr-o sedinta de consiliu din aceasta luna alocarea fondurilor pentru plata subventiei. „Vom suporta diferenta de pret, dupa ce vom primi toate datele de la Regia de Termoficare. Noi putem sa acoperim o subventie de pâna la 10 – 20%“, a spus primarul Solomon. Nici restul craiovenilor racordati la sistemul de termoficare, cei mai numerosi, de altfel, nu vor plati bani in plus la intretinere pâna la sfârsitul anului. Directorul Complexului Energetic Craiova, Constantin Balasoiu, a precizat ca o decizie in privinta scumpirii agentului furnizat Regiei de Termoficare va fi luata incepând din ianuarie anul viitor, in functie de cresterea preconizata a pretului energiei electrice. Aceasta este cauzata la rândul ei de scumpirea pretului gazului.


Un plus de 26,3 lei


In Craiova sunt in prezent 70.000 de locatari racordati la sistemul centralizat de incalzire, din care o treime primesc caldura si apa calda de la centralele termice pe gaze. Restul primesc agent termic de la Complexul Energetic Craiova, redistribuit de Regia de Termoficare prin puncte termice. Incepând cu 1 octombrie, noul pret al gigacaloriei aprobat de consiliul local este de 147,7 lei, fata de 121,4 lei cât a platit populatia pâna la acel moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII