10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOTP Bank se dezvolta in Craiova

OTP Bank se dezvolta in Craiova

OTP Bank România, prima banca din tara care a lansat creditul in franci elvetieni, a deschis joi oficial cea de-a doua unitate operationala din Craiova.


Deschiderea unei noi agentii OTP Bank face parte dintr-un proiect de extindere pe termen lung al bancii. „Ca parte a planului nostru de extindere, intentionam ca pâna la sfârsitul anului sa avem 70 de unitati operationale, iar sfârsitul anului viitor speram sa-l incheiem cu peste 100 de sucursale“, a declarat Ionel Udrea, directorul Agentiei Casa Alba Craiova, situata in strada Theodor Aman, bl.73.


Planul de dezvoltare cuprinde si lansarea unui numar mare de produse. „OTP Bank este cea mai mare banca din Ungaria – fosta Casa de Economii de Stat. Dupa 1990 a fost transformata intr-o banca universala nu doar pentru clienti persoane fizice, ci si pentru intreprinderi“, a declarat Frigyes Harshegyi, directorul general OTP Bank România, la inaugurarea agentiei. Potrivit acestuia, obiectivul pe termen lung al bancii (pâna la sfârsitul anului 2008) este acela de a detine o cota de piata de aproximativ 5% din sectorul bancar românesc.


Orasul Craiova, interesant pentru investitori


Faptul ca in ultima perioada se deschid tot mai multe sucursale de banci este si pe placul autoritatilor. „Faptul ca se deschide o noua unitate operationala accentueaza ideea ca orasul nostru a devenit interesant. Inseamna ca suntem atractivi“, a declarat Antonie Solomon, primarul Craiovei. Afirmatia a fost sustinuta si de reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Dolj, care poate, la rândul sau, sa devina oricând potential client al bancii. „Autoritatile pot apela, la rândul lor, la credite. Noi intentionam sa angajam aproximativ 500 de miliarde de lei vechi in perioada urmatoare“, a spus Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj.


Cota de piata a OTP Bank


Parte a OTP Bank Goup, OTP Bank România a atins in iunie 2006 o cota de piata la 1,15% pe segmentul retail (divizia retail a fost construita de la zero, dupa achizitia RoBank), bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pâna la nivelul de 1,75% din piata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS