24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajati platiti degeaba cinci ani

Angajati platiti degeaba cinci ani

Câtiva angajati ai Regiei Autonome de Apa Craiova au ocupat timp de cinci ani posturi care nu mai aveau loc in schema, ei intretinând si pazind instalatii nefunctionale care trebuia conservate.


O statie de pompare de la Mihaita si una de tratare a apei de la Breasta, din vecinatatea Craiovei, scoase din uz in urma cu cinci ani, au fost „intretinute“ si pazite de 20 de salariati ai Regiei Autonome de Apa Craiova pâna in noimebrie 2006, desi trebuia incluse intr-un program de conservare care nu mai necesita decât supravegherea cu câte un singur om. Potrivit directorului general, Constantin Stamatoiu, aflat de câteva zile la cârma regiei, 11 dintre cei 20 de angajati lucrau la statia de la Mihaita, restul fiind paznici la Mihaita si Breasta. „Vor ramâne doar doi paznici, restul de 18 salariati fiind deja inclusi in transa de disponibilizari aprobata de Consiliul de Administratie la inceputul lunii noiembrie. Greseala nu este in nici un caz a muncitorilor, ci trebuie cautata in birourile care gestioneaza echipamentele, sa vedem de ce acestea nu au fost transferate pe regim de conservare la timpul potrivit“, a mai spus Stamatoiu. Pentru cei 18 angajati, regia a platit peste 12 miliarde de lei vechi degeaba.


Automatele concediaza oamenii


De la Regia Autonoma de Apa vor pleca in scurt timp 49 de oameni, in afara de cei 18 considerati de prisos pe lânga utilaje nefunctionale figurând alti 31 de salariati care nu mai au obiectul muncii de când au fost modernizate sistemele de distributie, de captare si de analiza a apei, de canalizare etc. Regia va ramâne cu 1.036 de angajati. Decizia Consiliului de Administratie de a aproba redresarea prin concedierea celor 49 s-a bazat pe imposibilitatea de a recupera deficitul de 18 miliarde de lei vechi inregistrat in 2002 si acoperit pâna acum in proportie de doar 15%. „Dupa calculele noastre, in patru ani s-au recuperat doar trei miliarde. Disponibilizarea exprimata in bani inseamna cam sase miliarde economisite anual“, a aratat directorul general al Regiei Autonome de Apa, Constantin Stamatoiu. El a precizat ca oportunitatea concedierii de personal a fost studiata cu mult inainte de venirea sa la regie, decizia CA fiind doar o chestiune de timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS